Flere tunge sten blev kastet fra bro over motorvejen


Dette var en af stenene, som blev kastet. Der er tale om en såkaldt danblok type 2 hjørnesten, der er fremstillet hos IBF sten i Ejby.

Ikke bare én, men flere tunge sten blev kastet fra en bro over den fynske motorvej tidligt søndag morgen, oplyser politiet.

To sten, som ikke umiddelbart dræbte en person i en bil, har Fyns Politi fotograferet og offentliggjort i håbet om at få flere oplysninger fra offentligheden.

Like localeyes.dk på Facebook

Den ene ligner en brosten og vejer 9,5 kilo. Den anden beskrives som en specialsten, som vejer cirka 30 kilo.

Sidstnævnte sten er søndag blevet nærmere identificeret.

Det viser sig, at den fremstilles af IBF Sten i Ejby og bruges til bygning af støtte- og støjmure samt ved etablering af høje mure.

Der er tale om en såkaldt hjørnesten, som kaldes danblok type to.

Politiet er meget interesseret i at få oplysninger fra borgere, som mangler mindst to af disse sten. Hvis det er tilfældet, anmodes folk om at ringe på 114.

Det kan for eksempel være murere, entreprenører eller byggefirmaer, som har sten af denne type liggende, oplyser politiet.

Angiveligt blev både den tunge specialsten på 30 kilo og den brostenslignende sten på 9,5 kilo smidt ud fra broen kort før klokken fire søndag morgen fra broen ved Langsøvej, som krydser motorvejen.

Men det var altså en tredje sten, som ramte en bil med en udenlandsk familie på tre.

Den ene voksne mistede livet, mens den anden blev alvorligt kvæstet. Barnet slap med skrammer.

Ved en lignende episode på samme sted i januar fandt politiet en cirka 30 kilo sten. Her blev en bil med en familie ligeledes ramt.

I den forbindelse fik en mor kvæstelser i hovedet, mens faren og børnene slap uden skrammer.

/ritzau/