Veteraner tvivler på seriøs hjælp til ekssoldater


Resterne af den 36-årige flyverspecialist Kim Wadim, kom hjem til Danmark i Flyvestation Karup i Midtjylland den 9. september 2006. Han var den femte danske soldat, som blev dræbt i Irak.


Der er ikke brug for flere flagdage eller hædersmedaljer. Der er behov for håndgribelig hjælp til tidligere udsendte soldater, som er plaget af blandt andet traumer.

Krigsveteraner frygter, at et bebudet serviceeftersyn af veteranområdet bliver symbolsk og ikke hjælper eksempelvis selvmordstruede tidligere soldater.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det forklarer talsmand Claus Stenberg fra paraplyorganisationen Veteranalliancen.

– Fokus i veteranpolitikken er meget på det, der ser godt ud udadtil. Altså den symbolske anerkendelse. Det, som vi har brug for, er nogle helt praktiske hjælpe- og støtteforanstaltninger, siger han.

Ifølge regeringen bliver der netop nu lavet et eftersyn af veteranområdet.

– Jeg frygter, at vi får mere af det, der ser godt ud, når medierne kommer og tager billeder af det og spørger ind til det, siger Claus Steenberg.

Krigsveteranerne efterlyser blandt andet, at der bliver ansat veterankoordinatorer i alle landets kommuner. Det er et tiltag, som Venstres gruppeformand, Søren Gade, varslede i juni sidste år, skriver Politiken.

Men ifølge avisen har blot 16 ud af landets 98 kommuner ansat en veterankoordinator.

Claus Stenberg understreger, at kritikken ikke kun er rettet mod Venstre og regeringen. Igen og igen er politiske løfter om hjælp til tidligere udsendte blevet brudt, lyder det.

/ritzau/