Tiltale: Yahya Hassan affyrede skud mod mand på klos hold


På mobilvideoen ser man en person som angiveligt er Yahya Hassan true den 17-årig med en pistol. Den kendte digter er ikke glad for at blive filmet og råber til den 17-årig at han skal lægge den ned eller han bliver skudt. (Video fra Facebook-siden ‘Yahya Hassan & de 24 røvere’).


Digteren Yahya Hassan er tiltalt for at affyre tre-fem skud mod en person, hvoraf et ramte manden i foden og et andet strejfede hans lår.

Skuddene blev affyret på kort afstand, fremgår det af et anklageskrift fra Østjyllands Politi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Men det er blot nogle af de forhold, som den 20-årige digter er tiltalt for. Han er blandt andet også tiltalt for at være i besiddelse af en skarpladt pistol og for at stikke af fra politiet.

Han skulle også have kørt påvirket i bil, kørt uden kørekort og kørt bil, selv om hans kørekort var blevet inddraget, da han blev stoppet med euforiserende stoffer i blodet.

LÆS OGSÅ: Yahya Hassan udsteder dummebøde til bandemedlem
LÆS OGSÅ: Privatvideo: Yahya Hassan skyder ung mand i Aarhus
Ifølge anklageskriftet har han ligeledes brudt loven ved at kontakte sin ekskæreste, efter at han havde fået et polititilhold og ikke måtte kontakte hende.

Det gjorde han både ved at ringe til hende, sende hende sms’er og kontakte hende i en bus, fremgår det af anklageskriftet.

Pistolen, som han brugte til at affyre skuddene, er ifølge anklageskriftet af et ukendt mærke med tilhørende 7,65 ammunition.

Den 20-årige digter har siddet varetægtsfængslet siden 21. marts, dagen efter at han angiveligt affyrede skuddene.

/ritzau/