Flertal vil fange sociale bedragere i lufthavne


Et flertal uden om regeringen vil nu genindføre lufthavnskontrollen, hvor sociale bedragere risikerer at blive fanget, straks de lander med flyveren efter endt ferie.

Det skriver Metroxpress.

De 25 årlige lufthavnskontroller, der kostede 2,1 million kroner årligt, er blevet fjernet af Venstre-regeringen. Men nu kræver flere partier, herunder Dansk Folkeparti, at kontrollen kommer tilbage.

– Vi mener, kontrollen skal være permanent, siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, til Metroxpress.

Laura Lindahl, beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance, mener, at “man skal prioritere kontrol med socialt bedrageri, når det ikke er dyneløfteri. Lufthavnskontrol er fornuftigt”.

Også Socialdemokraternes Trine Bramsen er klar til at genindføre lufthavnskontrollen øjeblikkeligt.

– Vi forventer, at regeringen hurtigst muligt får genindført kontrollerne – alt andet vil være udtryk for hykleri af værste skuffe, skriver Trine Bramsen til gratisavisen.

Partierne bliver bakket op af et ønske fra landets kommuner.

– Vi ønsker generelt set en styrkelse af kontrollen på tværs af myndighederne. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at man ikke længere har bevilling til at udføre lufthavnskontroller, siger chefkonsulent i KL Charlotte Munksgaard.

Sidste år fangede kontrollører i lufthavne 608 danskere, der modtog sociale ydelser, mens de var på ferie. Nogle havde opholdt sig i månedsvis i udlandet, mens de var på dagpenge.

Alligevel har regeringen valgt at afskaffe kontrollen.

– Med dette års finanslov har vi valgt ikke at videreføre de 25 kontrolbesøg i lufthavne og ved andre grænseovergange, fordi vi mener, at man kan føre en smartere kontrol. Blandt andet samkører man nu registre, skriver beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V) til Metroxpress.

/ritzau/