Pengeautomat sprængt i nat


Det varer formentlig en rum tid før Købmandsgården kan genåbne efter endnu en sprængning af Danske Bank-automaten i indgangspartiet, natten til onsdag. Pengesedler fløj rundt på forpladsen efter sprængningen.

Natten til onsdag blev hæveautomaten for anden gang på under et år sprængt i luften af en eller flere ukendte gerningsmænd.

– Vi fik en alarm kl. 02.48. Det var en boksalarm, og da vi kom frem, kunne vi se, at der har været en bokssprængning, siger Henrik Alstrup, vagtchef ved Nordsjællands Politi, til Ritzau.

Selve købmandsbutikken er ikke blevet voldsomt beskadiget, og der er ingen fare for t butikken feks. skal styrte sammen – men der er med stor sikkerhed en større røgskade i butikken idet den brændende automat udviklede en voldsom mængde røg som stod ud af bygningen af stort set samtlige sprækker og døre.

Pengeautomaten brændte i over en time, håbet var at den ville gå ud af sig selv så ingen skulle ind i området hvor der ligger tusindvis af stumper til teknikerne, men tilsidst måtte brandvæsnet gå ind med en enkelt højtrykker og forsigtigt slukke ilden i resterne af pengeautomaten.

Pengeautomaten er sprængt i stumper og stykker, bla. er der fundet stumper fra automaten helt ude på Helsingevejens kørebane. Muligvis er der tale om en af de velkendte gassprængninger, hvor man via en slange fylder gas ind i automaten og på et tidspunkt antænder gassen med en voldsom eksplosion til følge.

Det er i hvert fald tydeligt at automaten er sprængt indefra og ud.

En del kontanter fløj rundt på stedet, da politiets patruljer ankom til stedet, men de er blevet indsamlet og ligger trygt i politiets varetægt. om tyvene så havde held til selv at få nogle kontanter med fra den smadrede bankautomat – det er endnu ukendt.

Politiet er på stedet og har spærret hele området af, indtil teknikerne kommer i løbet af morgenstunden og begynder deres undersøgelser – men politiet hører allerede nu meget gerne fra folk som har bemærket noget i området omkring Købmandsgården.

– Et vidne oplyser, at man har set en formentlig sort Mercedes køre fra stedet med retning mod Helsinge. Det er, hvad vi ved, siger Henrik Alstrup, Vagtchef for Nordsjællands Politi.

Oplysninger kan gives til politiet på 1-1-4.