Opret fremtidsfuldmagt og skab tryghed


Dette er sponsoreret indhold.


De færreste tænker over, at de en dag kan ende i en situation, hvor de ikke længere er i stand til at tage vare på sig selv. Ligesom med forsikringer er du dog nødt til at tage stilling til problematikken, før den rammer dig – ellers vil varetagelsen af dine personlige og økonomiske interesser overgå til myndighederne. Det er her, at fremtidsfuldmagter træder ind i billedet.

Fremtidsfuldmagt
En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, som kun træder i kraft, hvis situationen skulle opstå, hvor du ikke længere selv kan tage vare på dine økonomiske og personlige forhold. Det er helt op til dig selv, hvad din fremtidsfuldmagt skal indeholde.

Kravene for at oprette en fremtidsfuldmagt er, at du skal være fyldt 18 år og være i stand til at handle fornuftsmæssigt. Det betyder, at du skal kunne forstå konsekvenserne af at oprette en fremtidsfuldmagt. Er du derfor under værgemål, så kan du ikke oprette en fremtidsfuldmagt.

Fremtidsfuldmægtige
Når du opretter en fremtidsfuldmagt, så skal du vælge, hvem du giver fremtidsfuldmagten til – disse kaldes for fremtidsfuldmægtige. Den eller de person(er) repræsenterer dig og handler på dine vegne, hvis fremtidsfuldmagten træder i kraft. De fremtidsfuldmægtige må ikke på tidspunktet, hvor fremtidsfuldmagten træder i kraft, være under 18 år, under værgemål eller selv have oprettet en fremtidsfuldmagt, som allerede er trådt i kraft.

Du kan vælge flere fremtidsfuldmægtige, og hvorvidt de skal være sideordnede eller subsidiære/sekundære fuldmægtige. Sideordnede fuldmægtige er fuldmægtige, som hver især handler på dine vegne. De kan enten handle i forening eller varetage hver deres område. Subsidiære/sekundære fuldmægtige betyder, at de skal træde til, hvis de primære fremtidsfuldmægtige ikke kan varetage opgaven.

Det er en god idé, hvis ægtefæller opretter fremtidsfuldmagter hver især, hvor de giver gensidig fremtidsfuldmagt til hinanden. Hvis ikke de opretter en fremtidsfuldmagt, så skal ægtefællerne søge værgemål for lovligt at kunne træffe beslutninger på hinandens vegne.

Opret fremtidsfuldmagt med Legal Desk
Hos Legal Desk kan du nemt og hurtigt oprette en fremtidsfuldmagt. Du skal blot udfylde en online formular med oplysninger om, hvad der skal være gældende, hvis fremtidsfuldmagten en dag skal træde i kraft, herunder hvem de fremtidsfuldmægtige skal være. Når du har udfyldt formularen og betalt, så sørger Legal Desk for at registrere fremtidsfuldmagten i registret for fremtidsfuldmagter.

Afslutningsvist skal du underskrive fremtidsfuldmagten fysisk foran en notar. Så snart fremtidsfuldmagten er underskrevet, er den gyldig, men vil først træde i kraft, såfremt det skulle