Tre mænd er frifundet for drab efter knap to år bag tremmer


  Arkivfoto.

  Det er meget sjældent, at personer tiltalt for drab bliver frifundet.

  Ikke desto mindre er det netop udfaldet for tre mænd, der tirsdag er blevet frikendt for at stå bag drabet på en 25-årig mand på en parkeringsplads i Tilst ved Aarhus. Det skriver Ekstra Bladet.

  Kendelsen er kommet ved Retten i Aarhus.

  De tre mænd på 24 år, 25 år og 29 år er også blevet frifundet for drabsforsøg. De tre har siddet varetægtsfængslet i knap to år i sagen.

  Forbrydelsen, som de tre altså med rettens ord ikke står bag, fandt sted 27. februar 2020.

  En mand på 25 år blev ramt af flere skud, mens han sad i en Range Rover ved Søhøjen. Gerningsmændene flygtede i en BMW.

  De tre tiltalte har hele tiden nægtet sig skyldige. De har siddet varetægtsfængslet i sagen i cirka to år, mens de har ventet på, at sagen kom for retten.

  I retsplejeloven er en regel om, at en borger højst må være i varetægt i et år. Kun hvis der er særlige omstændigheder, må dommere forlænge fængslingen. Retssagen mod de tre er særligt blevet forsinket på grund af corona.

  Foruden drab er de tre mænd også frifundet for drabsforsøg.

  Den 25-årige blev løsladt umiddelbart efter retsmødet tirsdag. Han blev dog kendt skyldig i handel med og besiddelse af kokain, skriver Ekstra Bladet. Det samme gjorde den 24-årige.

  Den ældste af de tiltalte blev kendt skyldig i våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. På hans adresse i Risskov har politiet fundet en revolver og to oversavede jagtgeværer.

  Straffen for narko og våben bliver udmålt tirsdag eftermiddag.

  /ritzau/