Efter drabet lagde venner og famile blomster ved gerningsstedet i Kødbyen, november 2012.
Næsten fire år efter drabet på den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere er den formodede gerningsmand blevet straffet i Somalia.
Det skriver Ekstra Bladet på sin netavis.
Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andreAdvokaturchef Dorit Borgaard fra Københavns Politi bekræfter over for Ritzau, at den 31-årige mand 28. juli blev idømt 20 års fængsel ved Hargeisa Regional Court.
Derudover skal den dømte betale 33 1/3 kameler til sit offers familie i erstatning.
Jonas Thomsen Sekyere blev dræbt 17. november 2012 med flere knivstik. Forbrydelsen fandt sted ved et toilet på diskoteket Bakken i Kødbyen på Vesterbro i København.
I tiden herefter samlede politiets interesse sig hurtigt om fire mænd.
Det lykkedes at anholde tre af dem, men den fjerde, som mistænkes for at have ført kniven, havde held til at flygte ud af landet.
Efter flere års efterforskning blev den 31-årige i 2014 anholdt i Somaliland. Men forfatningen i den selverklærede stat forhindrede tilsyneladende en udlevering af den mistænkte.
– Så har de valgt at retsforfølge ham dernede, selv om vi ikke bad dem om at gøre det, siger advokaturchef Dorit Borgaard til Ritzau.
Hun fortæller, at dansk politi ikke har udstyret myndighederne i Somaliland med nogen form for beviser. Det er derfor uklart, på hvilket grundlag sagen er blevet ført.
– Vi har beskrevet sagen i vores forsøg på at få ham udleveret, men der er ikke vedlagt afhøringsrapporter eller overvågningsbilleder eller noget som helst, siger Dorit Borgaard.
Anklagemyndigheden i København venter nu på at modtage og læse dommen. Herefter vil det blive besluttet, om afgørelsen kan accepteres, eller om man også fremadrettet vil bestræbe sig på at få manden udleveret til retsforfølgelse i Danmark.
De mange kameler, som familien til Jonas Thomsen Sekyere er blevet stillet i udsigt, vil ifølge Dorit Borgaard næppe blive sendt til Danmark.
– Jeg kan ikke udelukke, at dommen er blevet anket. Men det kan også være, at de bliver konverteret til et pengebeløb, som kan blive udbetalt. Jeg ved det ikke, siger hun.
/ritzau/