Kvinde forsøgt voldtaget nær togstation: Hjulpet af vidne


Et vidne har natten til søndag tilsyneladende spillet en vigtig rolle i at få afværget en voldtægt af en ung kvinde i Høje Taastrup.

Den 25-årige kvinde var på vej hjem, da hun blev forsøgt voldtaget. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

– Vi har haft et forsøg på voldtægt, da en kvinde ved 01-tiden kommer med toget til Høje Taastrup-station og derefter går mod sin bopæl. En mand overfalder hende på vejen væk fra stationen, siger vagtchef Jørgen Jensen.

– Et vidne kommer forbi og er med til at få standset episoden. Herefter forsvinder gerningsmanden fra stedet, siger vagtchefen videre.

Voldtægtsforsøget skete på Høje Taastrup Boulevard.

Politiet kom først frem til stedet omkring klokken 02, da kvinden gjorde modstand og kæmpede mod gerningsmanden forsøg.

– Det er over en længere periode, at hun slås med ham. Han forsøger at voldtage hende og tager tøjet af hende, men der er ikke tale om en fuldbyrdet voldtægt, siger Jørgen Jensen.

– Da vi når frem er der også flere vidner til stede. På et tidspunkt kommer den formodede gerningsmand så tilbage, og vi kan anholde ham. Han bliver sigtet og formentlig fremstillet i grundlovsforhør søndag, lyder det videre.

Manden er 19 år og snakker ikke særlig godt dansk. Han og den 25-årige kvinde kender ikke hinanden.

Både han og kvinden er ved at blive undersøgt for deres skader. Der er dog angiveligt kun tale om overfladiske skrammer for mandens vedkommende.

Politiet har endnu ikke kunnet afhøre kvinden, og det er derfor sparsomt med oplysninger om sagen kort efter klokken 05 søndag morgen.

/ritzau/