Saftige regnbyger truer det meste af Danmark


Mange steder i landet skal man fredag huske paraply og regntøj, hvis man bevæger sig udenfor.

Ifølge Danmarks Metrologiske Institut (DMI) kan dagen komme til at byde på enten kraftig regn eller skybrud på Bornholm, Sjælland, Fyn og i den sydøstlige del af Jylland.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Fredag morgen varslede DMI skybrud på Bornholm, og regnen har allerede indtaget solskinsøen, fortæller Thyge Rasmussen, vagthavende ved DMI.

– Det er kommet til Bornholm nu. Det kom nede fra Tyskland, men det er faktisk blevet svækket, og det ser vi jævnligt, når det dårlige vejr skal krydse åbent hav. Gassen er gået lidt af ballonen, siger han.

For hele Fyn og det meste af Sjælland samt Sydøstjylland skal man forberede sig på op til 20 millimeter regn. Hvor det bliver værst, er vanskeligt at vurdere, fortæller Thyge Rasmussen.

– Det er lidt svært at sige, men det bliver nok værst i den østlige del af landet. Men jeg vil ikke kalde det kraftig regn, nok nærmere bare saftige byger.

Thyge Rasmussen opfordrer samtidig folk til at holde øje med kældre og lave bygninger.

– Det kan altid blive et problem. Selv hvis der ikke falder 20 millimeter, er det ikke sikkert, at kloakkerne kan håndtere det, hvis regnen falder i løbet af få minutter, siger han.

DMI forventer, at regnen så småt begynder at fordufte ved middagstid.

Når vi bevæger os længere hen på weekenden, kan der for en kort bemærkning opstå håb om tørre fødder og solskin.

Lørdagen kan starte en anelse gråt, men der er udsigt til, at det nok skal blive ganske godt mange steder i landet, når morgenduggen er væk, lyder det fra DMI.

Lokalt kan temperaturen snige sig op på 22 grader.

/ritzau/