Bios’ millionkrav fra Falck kan vokse sig endnu større

Falck har bevidst forsøgt at forhindre, at Bios kunne finde nok mandskab til at køre ambulancerne i Region Syddanmark. Derfor bør Falck betale erstatning til Bios.

Sådan lyder det hollandske ambulanceselskabs beskyldning mod Falck, forklarer advokat for Bios' moderselskab Torkil Høg fra advokatfirmaet Lett.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Indtil videre varsler Bios et erstatningskrav på 90 millioner kroner, men beløbet kan blive såvel større som mindre.

- De 90 millioner kroner er et foreløbig og anslået beløb. Beløbet kan variere i opadgående eller nedadgående retning, hvis det kommer til et sagsanlæg.

- Det er indtil videre et krav, der er varslet på den måde, at man har skrevet til Falck og Falcks ledelse, at man forbeholder sig at rejse erstatningskravet, hvis det viser sig, at Falck har overtrådt konkurrenceloven, siger Torkil Høg.

Ifølge Bios har Falck bevidst flyttet medarbejdere - altså potentielle Bios-reddere - væk fra regionen. Dermed har Bios haft svært ved at leve op til den kontrakt, selskabet fik hos Region Syddanmark, lyder det.

Konkurrencestyrelsen er i gang med at undersøge, hvorvidt Falck har overtrådt loven. Bios' datterselskab i Danmark gik konkurs onsdag.

- Vi har mistanke om, at Falck har forsøgt at fjerne medarbejdere fra Region Syddanmark til andre områder i landet med henblik på at undgå, at de kunne blive ansat i Bios, da Bios trådte ind på markedet, siger Torkil Høg.

Ifølge advokaten synes der ikke at være en rationel forklaring på omrokeringen.

- Vores opfattelse er, at hvis man træffer sådanne beslutninger, uden at de kan forsvares driftmæssigt, kan det være en overtrædelse af konkurrenceloven.

- Og så har vi en mistanke om, at man har forsøgt at flytte medarbejdere til jobfunktioner andre steder i Falck, hvor det ikke var nødvendigt at have en ambulanceuddannelse, siger Torkil Høg.

Bios vil først fremsætte et egentligt krav om erstatning, hvis Konkurrencestyrelsen når frem til, at Falck har handlet i strid med konkurrenceloven.

Bios' advokat forventer, at en afgørelse falder inden for seks til ni måneder.

Falck har ingen kommentarer til sagen, oplyser kommunikationsmedarbejder Sandra Kronmann fra selskabet til Ritzau.

/ritzau/