56-årig dømmes for voldtægt af 14-årig dreng


Det koster en 56-årig mand ni måneders fængsel og en betinget udvisning til Tyrkiet, at han gentagne gange har begået seksuelle overgreb på en 14-årig. Det besluttede Retten i Helsingør torsdag middag.

Det hele startede, da den 14-årige og voldtægtsforbryderen begyndte at chatte i foråret 2016. De skrev sammen på superchat.dk og WhatsApp, og de talte i telefon sammen.

Like localeyes.dk på Facebook

Den 56-årige lokkede drengen til at sende nøgenbilleder af sig selv, og det udnyttede gerningsmanden.

Da han først havde billederne i sin varetægt, truede han drengen med at sende billederne til hans familie og venner, hvis ikke han ville mødes.

Ifølge Ekstra Bladet har han skrevet en besked med ordlyden: “Jeg har dit billede, og det viser jeg til alle. Jeg skriver til alle de unge, at jeg har kneppet dig.”

I første omgang mødtes de en eftermiddag på en parkeringsplads i Kokkedal tilbage i marts, hvor den 56-årige tvang drengen til oralsex. Få dage senere mødtes de igen. Denne gang på en mark i samme område, hvor han havde fuldbyrdet samleje med den mindreårige.

Gerningsmanden skal betale 15.000 kroner i erstatning til offeret, og han har fået forbud mod at kontakte andre på lignende chatsider på nettet.

Den dømte har bedt om betænkningstid til at overveje, om dommen skal accepteres eller ankes, og ifølge hans advokat, Michael Jørgensen, er der flere årsager til det.

– Med en dom af denne karakter er det altid fornuftigt at bruge lidt tid på at tænke sig om.

– Alt var fremme i retten, men der blev foretaget en vurdering, der er anderledes, end den jeg foreslog.

– Til gengæld var den også væsentlig lavere end det, anklagemyndigheden bad om, så dommeren har sat sig lige i midten, forklarer Michael Jørgensen, som derfor mener, at der er behov for at sove på beslutningen.

/ritzau/