Fynske gråænder er ramt af fugleinfluenza


En besætning med gråænder ved Brenderup på Vestfyn er ramt af fugleinfluenza, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Besætningen, der består af i alt 3000 ællinger, er ramt af den mindre alvorlige fugleinfluenza H7N7. Samtlige smittede ællinger skal nu aflives for at forhindre, at virus udvikler sig.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det er Fødevarestyrelsen, der i samarbejde med Beredskabsstyrelsen afliver ænderne.

Fugleinfluenzaen, der har ramt besætningen, er ikke farlig for mennesker, men alligevel er det nødvendigt at aflive de smittede, forklarer souschef i Fødevarestyrelsen.

– Vi betragter altid lavpatogen fugleinfluenza med alvor, fordi den kan udvikle sig til den højpatogene type. Jeg kan berolige med, at den lavpatogene fugleinfluenza ikke smitter til mennesker, siger souschef i Fødevarestyrelsen, dyrlæge Stig Mellergaard, i en pressemeddelelse:

– Aflivning og sikkerhedsforanstaltninger sker for at forebygge yderligere problemer.

Smitten blev opdaget i forbindelse med rutinemæssig overvågning, der bliver udført som led i den danske indsats mod fugleinfluenza.

Fødevarestyrelsen har nu oprettet en spærrezone i en radius af en kilometer omkring gården, hvor den smittede besætning holder til.

/ritzau/