Forsvindingssag: Mia set sætte sig ind i bil


AALBORG: Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket massivt i sagen om den 22-årige Mia Skadhauge Stevns forsvinden, indtil videre er det desværre ikke lykkes at finde den savnede kvinde som er set på video sætte sig ind i en bil.

– Politiets efterforskningsskridt har ført politiet på sporet af en mørk personbil, der er meget interessant for efterforskningsarbejdet. Har man oplysninger om denne bil og andre informationer i sagen, så skal man straks ringe til politiet på 114, det oplyser lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Nordjyllands Politi ved nu med sikkerhed, at den savnede kvinde, Mia, bevægede sig fra Jomfru Ane Gade og videre mod Borgergade og derpå ad Vesterbro mod syd, hvor hun gik på det vestlige fortov. Her blev hun, viser videoovervågning, ud for Vesterbro 99 ved supermarkedet Netto – kl. 06.09 – samlet op af en mørk bil.

”Bilen standsede kort op, og vi kan se, at Mia satte sig ind, hvorpå bilen kørte ad Vesterbro i sydlig retning. Derpå ved vi ikke, hvor bilen kørte hen. Det er det, som vores efterforskning blandt andet skal kortlægge præcist,” siger Frank Olsen, der dog fastslår:

”Men tilsammen gør disse oplysninger, at vi arbejder ud fra en formodning om, at Mia muligvis er blevet udsat for en forbrydelse.”

Politiet har ikke kunnet fastslå køretøjets præcise mærke; derfor kan man kun beskrive det som en mørk personbil.

Hvis du har oplysninger om denne bil, så ring straks til politiet på 114. 

Kan være pirattaxa
Nordjyllands Politi arbejder ud fra en formodning om, at der kan være tale om en såkaldt pirattaxa.

Derfor opfordrer vicepolitiinspektør Frank Olsen til, at man retter henvendelse, hvis man er blevet transporteret hjem med en pirattaxa i Aalborg natten mellem lørdag og søndag d. 5. og 6. februar 2022. 

”Det kan være oplysninger af væsentlig betydning for efterforskningen.”

Andre vidner søges 
Vicepolitiinspektøren opfordrer endvidere personer, der har været i området omkring Vesterbro ved Netto på det tidspunkt, dvs. omkring kl. 06.00 søndag morgen, til at rette henvendelse til politiet på telefon 114.

”Vi er interesseret i alle oplysninger. Selv små detaljer kan være vigtige i en stor efterforskning, så tøv ikke: Ring til os, hvis du mener, at du har set noget.”

Sikr videoovervågning 
I samme moment retter vicepolitiinspektøren en anden meget væsentlig opfordring til offentligheden:

”Hvis man bor i og omkring Aalborg Kommune, og man har video eller anden overvågning i sin bil, sit hjem eller andet, som man ved har optaget i tidsrummet søndag morgen omkring kl 0600-0800, så skal man straks sikre det, så det ikke bliver slettet. Og jeg vil også gerne opfordre til, at man ser det igennem, og hvis der er noget, der giver anledning til bekymring, så skal man ikke tøve med at ringe til os.”

Formålet med dette er, at når politiet yderligere får kortlagt bilens færden, så kan man få yderligere vigtig dokumentation til at understøtte sagens fulde opklaring.

Vicepolitiinspektøren fremhæver også, at hvis man har været i området ved Vesterbro omkring tidspunktet for Mias forsvinden, f.eks. er kørt forbi i sin bil og har overvågning den, så skal man straks sikre den, så den ikke bliver slettet – og så aflevere det til Nordjyllands Politi, så politiets teknikere kan få det udlæst og undersøgt. Det gælder også, hvis man på anden vis har optagelser eller dokumentation fra Vesterbro i tidsrummet omkring kl. 06.00 søndag morgen.

Leder fortsat intenst 
Imens fortsætter Nordjyllands Politi sit intense arbejde med at finde den savnede kvinde. Derfor vil man formentlig se mere politi i gadebilledet end normalt.

”Vi har stadig styrker på gaden, der leder efter Mia – og det arbejde fortsætter vi med i den kommende tid. Vi er meget bekymrede for hende, ” siger Frank Olsen.

Derudover efterforsker politiet massivt en række andre spor, som efterforskningsledelsen ikke kan komme nærmere ind på den præcise karakter af.

”Jeg kan kun sige, at vores efterforskning i øjeblikket er bred, og at den som en følge deraf går i flere retninger. Det er normal politifaglig procedure i sager af denne karakter. Og derfor har vi også store styrker indkaldt til at bistå med opklaringsarbejdet,” pointerer vicepolitiinspektøren.

Nordjyllands Politi har for nuværende, af hensynet til det videre opklaringsarbejde, ingen yderligere informationer i sagen.

#

#

#