Regionsformand: Vi begærer Bios konkurs her til morgen


– Vi agter at møde op i skifteretten her til morgen og begære Bios konkurs.

Det siger Stephanie Lose (V), der er formand for Region Syddanmark, og som afviser at vente længere på, at ambulanceselskabet fremlægger en plan for tilbagebetalingen af de penge, som Bios skylder Region Syddanmark.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Striden handler om en fejlagtig udbetaling af de 31,5 millioner kroner fra Region Syddanmark til ambulanceselskabet.

Søndag skrev Region Syddanmark, at den på et møde fredag havde bedt Bios om at erklære sig konkurs.

Og da ambulanceselskabet tilsyneladende ikke har tænkt sig at gøre det, vil regionen nu selv tage konsekvensen.

– Vi agter ikke at sætte os ned og vente på, at de gør noget. Det er situationen simpelthen for vigtig til, siger Stephanie Lose, der ikke har hørt noget fra Bios.

– Jeg har ikke hørt andet, end det, de meldte ud fuldstændig ukoordineret i en pressemeddelelse i går, at hvis ikke vi gav dem to måneders henstand, så skulle vi tage ansvaret for en konkurs, siger Stephanie Lose.

Hun understreger, at regionen er forberedt på alle scenarier og er klar til at overtage ambulancedriften, hvis det skulle blive nødvendigt.

Efter et konkursdekret vil en kurator træde ind over overtage driften “på regionens regning”, oplyser Stephanie Lose. Det betyder, at de ansatte i Bios vil få udbetalt deres løn af regionen.

– Jeg vil ikke trues til at give dem henstand. Det kan jeg ikke, og det er ulovligt, siger regionsformanden.

Indtil 1. september sidste år stod Falck for driften af ambulancetjenesten i Region Syddanmark. Ved et udbud mistede Falck driften til to andre selskaber. Det ene er Bios, og det andet er Response.

Tirsdag holder regionsrådet ekstraordinært regionsmøde for at drøfte, hvad der skal ske med ambulancedriften i regionen. Her skal Stephanie Lose samle et politisk flertal for sine planer, hvis de skal føres ud i livet.

/ritzau/