Liggekomfort bør man ikke gå på kompromis med


Dette er sponsoreret indhold.


En god dag starter med en god nats søvn. De fleste af os kender sandsynligvis til det at have sovet dårligt om natten og efterfølgende komme skævt ind på dagen og ikke fungere optimalt. Her dykker vi ned i en række faktorer, der har indflydelse på din liggekomfort og dermed din søvn. Læs med og blive klogere på dette emne.

Nok og god søvn har stor betydning for ikke kun vores fysiske velbefindende men også vores mentale, for det er om natten, at hjernen regenerer sig selv, smider ud, rydder op og lægger på plads.

Man kan sige, at søvnen er hjernens opvaskemaskine, og det er derfor vigtigt at prioritere en god søvn. Undersøgelser tyder på, at for lidt og for dårlig søvn kan have forbindelse til sygdomme som Alzheimers og lignende, og at man i et vist omfang dermed selv har en indflydelse på, om man er disponeret for at få det.

Bredden skal passe til sengen
En af de ting, der er med til at give en god liggekomfort, er topmadrassen, og her må man først og fremmest sørge for at købe en topmadras i den bredde, der passer til sengen. Senge fremstilles typisk i en række standardmål, og topmadrasser produceres således, så de passer til disse mål.

Har man en for smal madras, kan man risikere at komme til at ligge hen over kanten. Det er ikke behageligt, og liggekomforten reduceres dermed. Hvis man således har en 140×200 cm halvandenmandsseng, skal man søge efter gode 140×200 cm topmadrasser.

Blød eller hård madras?
En anden ting, man skal overveje, når man skal købe ny topmadras, er dens hårdhed. Nogle er bløde, andre er hårde, og her må man vælge ud fra sine præferencer. På mange hoteller er topmadrassen meget blød, og dette bunder i, at blødt som udgangspunkt anses som luksus, og at ingen skal kunne klage over, at sengen var for hård.

Mange mennesker foretrækker dog en hård topmadras, så man ikke på samme måde synker ned. Sådan er vi så forskellige, og derfor er det vigtigt at vælge lige præcis den madras, der føles rigtig for dig. Forud for et køb kan du altså med fordel gøre dig klart, om du foretrækker en blød eller en hård topmadras.

Vender du dig meget, når du sover?
Hvis du vender dig mange gange i løbet af natten, kan du desuden tænke i topmadrassens overflade, og her kan det betale sig at gå efter en topmadras med en forholdsvis ru overflade, således at lagenet ikke glider, når du vender dig.

Mange mennesker roterer med uret, og der er dermed risiko, at du med din krop trækker lagenet med dig, når du vender dig, og du kan opleve, at det ender sammenkrøllet på midten. Dette bidrager heller ikke til en god liggekomfort, og kan altså derfor være værd at være opmærksom på.

Denne udfordring kan man dog i nogen udstrækning imødegå ved at anvende et såkaldt kuvertlagen, hvis elastiske hjørner foldes rundt om madrassen og der dermed er mere styr på det end med et almindeligt lagen.

Der kan være flere grunde til at man vender sig mange gange under søvnen og ikke bare ligger stille og sover. Ofte handler det om tanker og drømme, der kører rundt i hovedet under søvnen. Således ses det ofte, at mennesker der er ramt af stress, sover mere uroligt i den periode, hvor stressen står på.

En god pris giver ofte en god liggekomfort
Selvom det ikke er direkte relateret til liggekomfort har prisen også en betydning for, hvor glad man bliver for at sove på sin topmadras. Hvis man har været heldig at købe sin topmadras på udsalg, er der gode chancer for at man sover endnu bedre, netop fordi man er glad for sit gode køb.

Købet er naturligvis kun godt, hvis madrassen også er god, men med de gode råd fra de foregående afsnit, kan du næsten ikke komme galt afsted, når du skal købe topmadras.

Man kan også komme til at købe for billigt, for hvis madrassen ikke lever op til forventningerne, gør liggekomforten det heller ikke. Det er derfor værd at se sig godt for og undersøge markedet grundigt, inden man lægger sin madras i kurven og bevæger sig mod kassen.