To mænd dømt for drabsforsøg i rockerkonflikt


BRØNDBY: Retten i Glostrup har i dag idømt to mænd 13 og 14 års fængsel. De er kendt skyldig i at have forsøgt at dræbe to personer, som de troede var fra en rivaliserende rockergruppe.

De to mænd, Alexander Anastasios Ikonomou på 27 år og Lucas Kragh Christiansen på 23 år, var tiltalt for at have forsøgt at dræbe to personer med skydevåben. Skudepisoden fandt sted i Brøndby den 2. august 2020, og de to mænd er blevet dømt for at drabsforsøget skete som del af en igangværende konflikt mellem to rockergrupper.

De to unge mænd skød mod de helt forkerte, målet for deres syv skud var et kærestepar og deres lille barn, ingen af dem var på nogen måde en del af rockermiljøet.

– Det er en forveksling. Man har forsøgt at lokke andre i baghold. Men heldigvis er der ikke nogen, der er blevet ramt af de syv skud, der blev affyret, siger anklageren til Ekstra Bladet.

”Når man bliver dømt for at skyde som del af en konflikt mellem rockergrupper, så giver det retten mulighed for at hæve straffen til det dobbelte – og det er sket i sagen her,” siger anklager Mie Schjøtt-Kristensen, som oplyser at de to personer der blev forsøgt ramt, var ikke en del af rockermiljøet og formentlig blev forvekslet.

Sagen er blevet efterforsket ganske omfattende af Københavns Vestegns Politi. Den nu dømte 27-årige Alexander Anastasios Ikonomou blev anholdt kort efter skyderiet og på baggrund af efterforskning kunne politiet i december 2020 anholde den nu dømte 23-åríge Lucas Kragh Christiansen.

Ud over selve drabsforsøget, så blev de to mænd også dømt for at have anvendt skydevåben på offentligt område under særligt skærpende omstændigheder.
”At bruge skydevåben på åben gade på denne måde, er vanvittigt. De markante fængselsstraffe skal ses i det lys,” siger Mie Schjøtt-Kristensen.

De to dømte ankede begge dommen. Frem mod ankesagen er de fortsat varetægtsfængslet.