Medier: Syriske oprørere halshugger tiårig dreng på video


En video, der tilsyneladende viser syriske oprørere halshugge en palæstinensisk dreng, som beskyldes for at være loyal over for den syriske regering, cirkulerer på sociale medier.

Videoen, der blev lagt på nettet tirsdag, viser en gruppe mænd på ladet af en lastbil med den skrækslagne dreng, som vurderes at være så ung som ti år gammel.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det rapporterer Al-Jazeera onsdag.

Mændene beskylder drengen for at være medlem af den palæstinensiske væbnede gruppe Liwa al-Quds, der kæmper sammen med styrker fra præsident Bashar al-Assads regering.

– De har ikke flere mænd, så i dag har de sendt os børn. Disse er dine hunde, Bashar, børn fra Liwa al-Quds, siger en af oprørerne ifølge Al-Jazeera.

Ifølge overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder tager en af mændene en kniv og halshugger drengen.

Observatoriet oplyser videre, at drengen blev bortført under kampe mellem oprørere og regeringsstyrker i byen Handarat nord for Aleppo tirsdag morgen.

Oprørsgruppen Nour al-Din al-Zinki er blevet identificeret som gruppen i videoen. I en erklæring kalder gruppen hændelsen en “individuel fejl, der ikke repræsenterer Nour al-Din al-Zinkis generelle politik”.

Gruppen oplyser samtidig, at den vil undersøge hændelsen nærmere, og at de individer, som har deltaget i lovovertrædelsen, er blevet tilbageholdt.

Nyhedsbureauet Reuters sammenligner optagelserne på videoen med nogle af de værste brutaliteter, som man kender fra den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Ægtheden af videoen er ikke bekræftet fra officielt hold.

I en rapport offentliggjort tidligere på måneden fastslår Amnesty International, at Nour al-Din al-Zinki og andre oprørsgrupper har begået flere “krigsforbrydelser og overtrædelser af menneskerettighederne” under borgerkrigen i Syrien. Det gælder blandt andet bortførelser og tortur.

Nour al-Din al-Zinki har modtaget militær støtte fra blandt andet USA, og i en erklæring fra det amerikanske udenrigsministerium kalder talsmand Mark Toner de nye oplysninger for “rystende”.

– Hvis det viser sig at være sandt, og at denne gruppe var involveret, så vil vi overveje vores støtte og yderligere tilknytning til denne gruppe, siger han ifølge Reuters.

/ritzau/