54-årig mand fundet dræbt i sin lejlighed

En 54-årig mand der mandag blev fundet død i en lejlighed i Silkeborg, blev dræbt. Det slår Midt- og Vestjyllands Politi fast på baggrund af skaderne på liget. To personer er anholdt, fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Midt- og Vestjyllands Politi fik ved middagstid mandag den 10. januar 2022 en anmeldelse om en mand, der var fundet død i en lejlighed på Langelinie i Silkeborg. Anmeldelsen kom fra en person, der var bekymret, da manden ikke var dukket op til en aftale, og derfor forsøgte at tage kontakt til ham på bopælen.

På grund af skaderne på liget kunne politiet konstatere, at der er tale om et drab.

To mistænkte anholdt
En 55-årig kvinde og en 62-årig mand blev hurtigt mistænkt i sagen, de blev anholdt og sigtet for at stå bag drabet på den 54-årige mand. Begge nægter sig skyldige.

De to anholdte er så tirsdag ved retten i Viborg blevet varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger, sigtet for manddrab. De to personer er mistænkt for at stå bag drabet på den 54-årige mand i hans lejlighed på Langelinie i Silkeborg.

Tirsdag eftermiddag har de to – en 55-årig kvinde og en 62-årig mand, begge fra Silkeborg – været fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Viborg.

Her fandt retten en begrundet mistanke mod de to, hvorfor de nu er varetægtsfængslet i fire uger efter det tre og en halv time lange grundlovsforhør.

”Der er al mulig grund til at rose arbejdet fra både den centrale efterforskningsafdeling og fra Silkeborg Lokalpoliti, som efter en ihærdig indsats i nat har muliggjort, at vi allerede dagen efter anmeldelsen kan løfte en begrundet mistanke mod to personer, som nu er varetægtsfængslet”, siger anklager Alexander Stürup fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Under retsmødet blev der begæret dørlukning, hvorfor Midt- og Vestjyllands Politi ikke har yderligere kommentarer end det ovenstående til sagen på nuværende tidspunkt.

Den 55-årige kvinde kærede afgørelsen, mens den 62-årige mand modtog rettens beslutning om varetægtsfængsling frem til den 8. februar 2022.

Begge de sigtede nægter sig fortsat skyldige.