Terror i Nice: Det flyder med lig i gaderne


France24, YouTube


Mindst 80 personer er døde, efter at en lastbil torsdag aften kørte ind i en folkemængde i den franske by Nice, hvor mange befandt sig på gaden for se fyrværkeri og fejre Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

Det oplyser indenrigsminister Bernard Cazeneuve ifølge nyhedsbureauet AFP tidligt fredag morgen.

Føreren af lastbilen blev skudt og dræbt af politiet, efter at han på en strækning på næsten to kilometer havde pløjet en stor, hvid lastbil igennem menneskemængden på den berømte Promenade des Anglais ud til Middelhavet.

AFP og lokale aviser skriver, at der er fundet id-papirer i lastbilen tilhørende en 31-årig mand fra Nice med tunesiske rødder.

Det er dog ikke bekræftet, at det var ham, der sad bag rattet.

Videoer, som er blevet delt på sociale medier, viser adskillige mennesker, der ligger livløse på gaden efter angrebet. Fransk politi har bedt om, at videoerne af respekt for de pårørende ikke bliver delt.

Foruden de dræbte var der først på natten til fredag meldinger om op mod 100 sårede.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der ikke meldinger om, at der skulle være nogen danskere blandt de sårede.

Borgerservice opfordrer danskere i området til at tage kontakt til deres nærmeste.

Christian Estrosi, der er regionspræsident og borgmester i Nice, siger, at der er fundet granater og skydevåben i den lastbil, der blev brugt til at torpedere menneskemængden.

Han siger også, at føreren angiveligt affyrede skud fra lastbilen, mens han kørte gennem mængden.

Den franske antiterrorenhed har overtaget efterforskningen af angrebet. Ingen grupper eller enkeltpersoner har endnu taget skylden for angrebet.

Frankrigs præsident, François Hollande, gik ved 04.00-tiden på tv og kaldte angrebet for et terrorangreb.

– Frankrig er igen blevet ramt af terror. Begivenhederne i Nice var tydeligvis en terroristisk handling. 77 er døde i angrebet, deriblandt adskillige børn, siger præsidenten.

Han tager senere fredag til Nice for at vise sympati med ofrene for angrebet og samt deres pårørende.

Angrebet er det andet store på fransk jord på ni måneder. 13. november sidste år blev Frankrig også ramt af et angreb, der var iscenesat af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Dengang led 130 mennesker døden i Paris.

/ritzau/