Maskerede mænd skyder fængselsbetjent tre gange i benet


Fængselsbetjenten blev skudt i benet tre gange, det skete ved cykelskuret lige udenfor porten til fængslet.

En fængselsbetjent er tirsdag aften blevet skudt tre gange i benet foran Nyborg Fængsel. Det oplyser Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Fængselsbetjenten blev passet op af tre maskerede mænd, da han mødte på arbejde, fremgår det af meddelelsen.

- De truer ham til at lægge sig ned på jorden, hvorefter de skyder ham tre gange i benet. De tre mænd afbrænder derefter den bil, som de er kommet i, og forlader stedet.

Betjenten blev overfaldet, da han var ved at parkere sin cykel i et skur foran fængslet for at møde ind på en nattevagt.

Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, er rystet over episoden, som er en af mange overfald i år på ansatte i fængslerne.

- Jeg tager det som udtryk for en ren hævnaktion. Helt personligt er jeg ret overbevist om, at (gerningsmændene. red.) er fra bandemiljøet. Der er ingen tvivl om, at de forsøger at sætte sig på magten i bestemte fængsler og på bestemte afdelinger, siger han.

Kim Østerbye oplyser, at betjenten er overført til hospitalet for at blive behandlet for sine skudsår.

- Jeg har endnu ikke fået oplyst hans alder, og jeg kan heller ikke sige, hvor mange år han har været ansat som fængselsbetjent.

Der har i år været en stigning i antallet af overfald på fængselsbetjente. Ifølge forbundets hjemmeside har der været 208 overfald mod fængselsbetjente i årets første fem måneder.

Det er en stigning på 20 procent i forhold til samme periode i 2015.

- Vi skal det her uvæsen til livs, siger Kim Østerbye.

For nylig opfordrede han justitsminister Søren Pind (V) til at gribe ind.

- Der er brug for bedre bemanding. Både for at undgå overfaldene og for at håndtere dem bedre, hvis de alligevel sker.

/ritzau/