Organisation: En mand skal selv bestemme over sin penis


Hvad enten man er muslim, jøde, kristen eller noget fjerde er det op til hver enkelt mand selv at bestemme, hvad der skal ske med hans penis. Eller ikke ske.

Sådan lyder budskabet fra organisationen Intact Denmark, der arbejder for at indføre en aldersgrænse på 18 år for omskæring af drenge.

LÆS OGSÅ: Betjent hiver i penis: Troede den anholdte var bevæbnet
– Man skal respektere det enkelte menneskes kropslige integritet, seksuelle anatomi og religiøse frihed. Og man kan ikke vide, om den enkelte mand som lille synes, det er vigtigt at blive omskåret af kulturelle eller religiøse årsager, siger organisationens forkvinde Lena Nyhus.

– Det er kun ham, der har tissemanden i bukserne, som kan bestemme, hvad der skal ske med den, tilføjer hun.

Udmeldingen kommer i kølvandet på en ny måling, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2, hvor 1027 personer har svaret.

Målingen viser, at 87 procent af danskerne vil have indgrebet forbudt, før man er 18 år og dermed myndig.

Den høje procentdel overrasker ikke Lena Nyhus.

– Den danske befolkning går meget op i børns tarv. Vi vil gerne passe på vores børn og beskytte deres rettigheder. Derfor er det oplagt, at majoriteten af befolkningen ønsker en aldersgrænse for omskæring, siger hun.

Omvendt vækker målingen bestyrtelse blandt jøder og muslimer.

– For os er omskæring en naturlig del, der er er lige så vigtig som dåben. Det er et ritual, der er vigtigt både for troende og ikketroende jøder. Det er vores kendetegn og en del af vores kultur, siger overrabbiner i Det Jødiske Samfund Jair Melchior til Politiken.

Imens forklarer imam Naveed Baig fra Dansk Islamisk Center til avisen, at han tror, at mange i den meget følelsesladede debat har glemt det centrale i problematikken.

– Hvad betyder det at være anderledes? Kan vi leve sammen og have forskellige kulturelle og religiøse ritualer i vores liv? Det handler om retten til forskellighed, respekten for det, der er anderledes, siger han.

/ritzau/