Røver brugte peberspray: 74-årig forsvarede sig med sin krykke


En 74-årig mand ville ikke finde sig i at blive røvet i eget hjem, så han slog ud efter røveren med sin krykke. Røveren svarede tilbage med peberspray.

Tidlig mandag morgen blev der anmeldt et røveri hos en ældre mand på adressen Nysum Byvej i Nysum ved Nørager i Nordjylland.

Like localeyes.dk på Facebook

Den forurettede, en 74-årig mand vågnede i sin seng omkring klokken 05.00 ved, at dynen blev hevet af ham.

Den 74-årige mand, der er gangbesværet, greb sin krykke og slog ud efter gerningsmanden med krykken, hvorpå den 74-årige blev sprøjtet med peberspray af gerningsmanden.

– Den ældre mand nåede dog at se, at gerningsmanden kiggede i hans tøj. Og herfra stjal gerningsmanden en pung med et større kontant pengebeløb, siger politikommissær Preben Møller fra Nordjyllands Politi, og han tilføjer, at gerningsmanden derefter forsvandt fra stedet i ukendt retning.

Gerningsmanden havde forinden skaffet sig adgang til boligen ved at opbryde et vindue.

Signalementet er sparsomt, men gerningsmanden beskrives som: mand, 180-185 cm høj, klædt i mørkt tøj og bar maske med huller til øjnene.

– Der blev ikke sagt noget under røveriet, og vi har ingen oplysninger om, hvilket transportmiddel gerningsmanden anvendte, tilføjer politikommissær Preben Møller.

Politiet ønsker at høre fra vidner, der eventuelt har været i området omkring Nysum Byvej mellem klokken cirka 05.00 og 05.30, og som kunne have set noget, der har betydning for sagens opklaring.

Henvendelser fra offentligheden skal gå til Lokalpoliti Himmerland, Hobro, kriminalassistent Tommy Sørensen, på telefon 7258 1108.