Falske chefer snyder ansatte til at overføre penge


En stribe virksomheder i Sydøstjylland har i løbet af den seneste måneds tid været udsat for et avanceret svindelnummer.

Sydøstjyllands Politi har kendskab til cirka ti virksomheder, hvor svindlere per mail har udgivet sig for at være den bortrejste chef. Mailen ser ud til at være fra direktøren, og det er direktørens navn, der står som afsender.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I beskederne bedes ansatte om at overføre store pengebeløb til et angivet kontonummer. Det drejer sig om summer fra 30.000 og helt op til 500.000 kroner.

– De fleste virksomheder foretager dog en kontrol og overfører ingen penge. Men desværre er der nogle virksomheder, der efterkommer “direktørens anmodning” og overfører penge, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Først senere finder medarbejderne ud af, at de er blevet snydt.

– På dette tidspunkt er det umuligt at trække pengene tilbage. Pengene bliver typisk overført til en konto i udlandet, eksempelvis til London, Indien eller Kina, lyder det fra politiet.

Virksomheder kan, foreslår ordensmagten, med fordel indføre en procedure forud for sådanne overførsler, der kun er kendt internt blandt få relevante medarbejdere.

/ritzau/