Skybrud og vand i kældre sender Falck på natarbejde


Skybrud og voldsom regn fører ofte til oversvømmede kældre. Sådan har det også været natten til mandag, hvor et uvejr over Sjælland har givet travlhed hos Falck.

I løbet af et par timer fra midnat måtte Falck rykke ud omkring 30 gange, oplyser kommunikationsmedarbejder Ann Lübbers.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Der har været travlt, så vi har måtte prioritere i opgaverne og hente ekstra folk ind for at håndtere det hen over natten, siger hun.

Mens regnvejret også ramte dele af Fyn, har det især været på Sjælland, at folk har fundet deres kældre oversvømmet.

– Det har set værst ud i Nordsjælland, hvor de fleste af tilfældene har været. Så har der også været noget omkring Smørum, Virum og Bagsværd og lidt i Roskilde, siger Ann Lübbers.

Ifølge DMI har der flere steder på Sjælland været tale om skybrud, hvor der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Blandt andet blev der i Roskilde målt 38 millimeter regn efter midnat, mens der også er registreret mange lynnedslag.

Det er dog ikke kun vand i kælderen, Falck har måtte hjælpe med, siger Ann Lübbers.

– Når der kommer så store mængder vand, så er det typisk kældre, vi må rykke ud til. Der skal vi ud og have pumpet vand ud af dem, fordi de er oversvømmet. Men der har også været nogle løse tagsten, vi måtte se på, siger hun.

Der er ikke varslet flere skybrud lige foreløbig, men ifølge DMI’s vejrudsigt for den kommende uge kan man alligevel se frem til regn mange steder de kommende dage.

Først torsdag og fredag vil der for alvor være chance for solskin, mens der dog stadig vil være enkelte byger, oplyser DMI.

/ritzau/