Narkopåvirket bilist flygter fra politiet gennem gågade


En ung mand fra Esbjerg kan se frem til en række sigtelser, efter han lørdag aften forsøgte at køre fra politiet gennem en gågade.

Det skriver Newsbreak.dk.

Betjentene i en patruljevogn eftersatte lørdag aften klokken 22.16 en Ford Focus i Esbjerg. Manden havde dog ikke i sinde at holde ind til siden for at snakke med politiet. Han tog flugten.

– De kørte rundt omkring midt i byen, fortæller Claus Skovgaard, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Eftersætningen tog sin start i Baggesens Alle og fortsatte gennem gader og stræder i Esbjerg. Det var et held, at køreturen ikke foregik midt på dagen, for bilisten valgte at tage flugten gennem byens gågade, Kongensgade.

Her endte turen i bilen, men føreren af bilen og passagerne fortsatte flugten til fods. Føreren af bilen blev dog hurtigt løbet op.

– Han er sigtet for at have forvoldt fare for folks liv og førlighed ved at køre gennem gågaden. Han bliver også sigtet for at køre, selvom han var påvirket af euforiserende stoffer. Og der følger formentlig nogle sigtelser for overtrædelser af færdselsloven, siger Claus Skovgaard til Newsbreak.dk.

Selvom føreren af bilen er anholdt, hører politiet gerne fra vidner til biljagten.

Dels vil politiet gerne have fat i passagererne, som lykkedes med at stikke af, Og dels vil politiet gerne have vidneudsagn om førerens vanvidskørsel gennem gågaden.

– Vi vil gerne tale med folk, der kan beskrive kørslen, så vi kan få underbygget, at han var til fare, siger Claus Skovgaard til Newsbreak.dk.

Den anholdte er en ung mand på 21 fra Esbjerg.