35-årig sigtes for at ville sætte ild til Udlændingestyrelsen

Frustration over lang sagsbehandlingstid fik mandag en 35-årig mand til at møde op i Udlændingestyrelsen med benzin og en lighter.

Manden blev anholdt og tirsdag blev han varetægtsfængslet i 13 dage, sigtet for at forsøge at sætte ild til Udlændingestyrelsen.

Like localeyes.dk på Facebook

I grundlovsforhøret i Dommervagten i København nægtede han sig skyldig. Han erkendte, at han var dukket op med benzin og lighter, men det var for at sætte ild til sig selv, forklarede han.

For et år og syv måneder siden ansøgte han om at få familiesammenføring med sin kone og sine tre børn.

Nu havde han så igen modtaget et brev fra Udlændingestyrelsen, der var dateret onsdag i sidste uge. Af brevet fremgik det, at styrelsen endnu ikke har haft mulighed for at tage stilling til hans ansøgning. Han har tidligere fået fire lignende breve.

Brevet fik ham til at møde op i Udlændingestyrelsen ved middagstid mandag. Her bad han vagten om at få lov til at tale med chefen, fordi han ville have svar på, hvorfor det tog så lang tid at behandle hans ansøgning.

Men vagten gav ham besked på at vente uden for, og det gjorde ham så vred og ophidset, at han gik hen til en nærliggende tankstation, hvor han købte noget benzin.

Da han kom tilbage sagde han til en anden arabisk mand, at han skulle sige til vagten, at han ville sætte ild til sig selv, hvis han ikke fik lov til at tale med chefen.

Kort efter dukkede politiet op og anholdt ham.

/ritzau/