To håndværkere er i livsfare efter kollegas overfald

To håndværkere er fredag i livsfare på Rigshospitalet, efter at de torsdag eftermiddag pludselig blev overfaldet af en kollega i Fredensborg.

Det oplyser efterforskningsleder Henrik Gunst i Nordsjællands Politi.

Med kniv angreb den 27-årige mand tre kolleger på en byggeplads på Christian Boecks Vej midt på eftermiddagen.

- Vores teori er, at han har indtaget noget, siger Henrik Gunst.

Tilsyneladende var der ingen varsler forud for de blodige overfald.

- Der var ikke en forudgående episode, siger Henrik Gunst på baggrund af afhøringen af en tredje mand på byggepladsen.

Både han og de to, der er i livsfare på Rigshospitalet, blev stukket med kniv. De tre ofre på byggepladsen er henholdsvis 51, 55 og 60 år.

Derefter tog knivstikkeren til Mågevej, hvor han cirka klokken 14.45 truede sig til en bil. Her brugte han en hammer som våben.

- Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, der så en mand i hvidt håndværkertøj på strækningen mellem Christian Boecks Vej og Mågevej, siger efterforskningslederen.

Senere stoppede manden i bilen i Uvelse, hvor han truede en kvinde på 66 år til at give sig en ny bil.

Politiet satte en jagt ind, og han blev anholdt mellem Farum og Lynge. Efter hasarderet kørsel trillede han rundt med bilen og kom selv til skade.

Umiddelbart torsdag spekulerede politiet i, at manden kunne være påvirket af stoffer, eller at han kunne være blevet psykotisk.

I alt fem personer er ofre i sagen. Han sigtes nu for drabsforsøg, farlig vold og for andre lovovertrædelser. Fredag formiddag er han endnu ikke blevet afhørt. Han fremstilles fredag eftermiddag i et grundlovsforhør i Helsingør.

/ritzau/