Tre rumænere dømt for bedrageri


Den fine seddel skulle lokke folk til at donere penge til svindlerne – men den gik ikke…. (Foto: Politi)


Tre rumænske mænd på henholdsvis 25, 26 og 28 år blev i går ved Retten i Helsingør dømt for bedrageri og forsøg på bedrageri i Nivå Centret.

Her havde de den 13. juni 2016 foregivet at samle ind til handicappede børn, døve og stumme. De blev straffet med fængsel i 30 dage og udvist samt pålagt et indrejseforbud i 6 år.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i, at der var tale om egentligt bedrageri og ikke bare tiggeri. Det var organiseret, og de rumænske mænd havde et indsamlingspapir med et handicaplogo på et clipboard, som de fremviste til handlende for at få doneret penge. Pengene skulle dog ikke bruges til handicappede børn og et center for døve og stumme, men skulle derimod finansiere mændenes tur videre til Sverige, fortæller anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup.

Den 13. juni 2016 omkring middagstid modtog Nordsjællands Politi flere anmeldelser om, at der i Nivå Centret var tre rumænske mænd, der snød kunderne i centret ved at foregive, at de samlede penge ind til handicappede børn og et center for døve og stumme.

Ifølge et vidne foregav mændene selv at være døve og stumme, når de henvendte sig til folk.

Pengene skulle dog ikke bruges på hverken handicappede børn eller et center for døve og stumme, men skulle ifølge mændenes forklaring derimod bruges til at betale for at komme videre til Sverige.

Alle tre mænd modtog dommen, de behøvede ikke en tolk med tegnsprog, idet de alle på mirakuløs vis havde fået evnen til at tale og høre igen ved mødet med Nordsjællands Politi.