24-årig mand med tilknytning til Black Army dømt for narkohandel


En 24-årig mand er mandag blevet idømt to års fængsel for narkohandel. Den dømte har tilknytning til Black Army, oplyser politiet.

Dommen over den 24-årige mand faldt mandag ved Retten i Svendborg.

Like localeyes.dk på Facebook

Han fik to års fængsel for flere overtrædelser af narkotikalovgivningen herunder opbevaring af 500 gram amfetamin i et kælderrum i Rudkøbing og opbevaring af fem kilo hash på flere adresser i Svendborg.

Sagen er en del af en omfattende efterforskning i bandemiljøet omkring Black Army på Fyn, oplyser politiet, og indenfor de seneste måneder er tre bandemedlemmer blevet idømt fængselsstraffe ved Retten i Svendborg.

LÆS OGSÅ: Black Army: Der er kun plads til to bander i Odense
Den 9. marts 2016 blev et medlem idømt 5½ års fængsel for besiddelse af 1 kg kokain.

Den 4. april 2016 blev et medlem idømt 10 måneder for blandt andet overdragelse af 80 gram kokain.

Den 3. juni 2016 blev et medlem idømt 6½ års fængsel for blandt andet besiddelse af 1 kg kokain samt videresalg af 40 kg. hash.

LÆS OGSÅ: Politiet: Black Army har etableret sig i Aarhus
– Vi er meget tilfredse med, at flere med tilknytning til Black Army nu er idømt lange fængselsstraffe. Fyns Politi har længe haft gruppens medlemmer og medløbere i kikkerten på grund af de asociale aktiviteter, der foregår omkring dem. Det var en kontant afregning ved domstolene, vi gik efter og efter de mange domme i sagskomplekset, kan vi nu rette fokus mod de næste fra dette kriminelle miljø, siger senioranklager Jacob Thaarup fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Den 24-årige mand har været varetægtsfængslet siden den 17. december 2015, og han blev efter domsafsigelsen sendt direkte til afsoning.