Gremium-rocker anholdt: Han er den tredje anholdte efter skuddrabet på Frederiksberg


Københavns Politi har anholdt en 29-årig mand, der er medlem af rockergruppen Gremium, i sagen om et drab på Frederiksberg torsdag aften. Her døde en 23-årig mand efter en skudveksling.

Manden er blevet anholdt et sted i København. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag, oplyser lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet Torben Svarrer, Københavns Politi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Den 23-årige døde natten til fredag af et skud i hovedet, som ramte ham, mens han sad i en VW på Peter Bangs Vej på Frederiksberg.

Manden blev tilsyneladende beskudt af nogen i en Audi, som bagefter blev set ræse fra stedet.

Politiet mener, at der blev affyret skud fra begge biler, men der er endnu ikke oplysninger om, hvor mange skud der blev udvekslet mellem parterne.

Ifølge politiet var opgøret torsdag aften et led i en strid mellem to grupper i bandemiljøet, nemlig Black Jackets på den ene side og Gremium på den anden.

Allerede torsdag aften anholdt politiet to unge, en 16-årig dreng og en ung mand på 25 år. Sidstnævnte har relationer til Gremium, mens politiet med henvisning til den andens unge alder ikke har oplyst noget om hans tilknytning.

Med fredagens nye anholdelse er tre personer foreløbig sigtet i sagen.

Både den 16-årige og den 25-årige blev fredag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger i Retten på Frederiksberg. De er sigtet for drab, drabsforsøg og for besiddelse af våben og ammunition.

Torben Svarrer vil ikke uddybe den 29-åriges mulige rolle i sagen.

– Men han har været på stedet, siger han.

Han udelukker ikke, at politiet vil foretage flere anholdelser i sagen.

– Der er ingen tvivl om, at der har været flere med til det, men hvor mange ved vi ikke, siger Torben Svarrer.

Den 29-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag.

/ritzau/