Borgere i facebookpanik: Brandalarm på Kronborg aktiveret

HELSINGØR: Den automatiske brandalarm på Kronborg gik natten til søndag igang, hvilket betød at Helsingør kommunes beredskab rykkede ud, men ganske kort tid efter forlod mandskabet Kronborg slot igen.

Hvad der har startet alarmen vides ikke, men grundet Kronborg's vigtighed ankom også Nordsjællands Politi med patruljer, ligesom brandvæsnet forlod de dog også hurtigt stedet igen.

Panik på Facebook
Mens brandvæsen og politi behandlede den udløste brandalarm - som kan høres et godt stykke væk - gik en del borgere til tasterne og udtrykte stor utryghed ved alarmen fra slottet.

"Jeg troede fanme enden var nær. Stod i kgs.have med hunden og kiggede mod øst og tænkte…… gad vide om…Det er jo krigssirenen de fyrer op under" skrev en Facebookbruger bla. og blev fulgt op af en anden bruger med kommentaren: "Pas på jer selv derude. Vi går ind i ny tid", på facebookgruppen 'Udrykninger Helsingør'.

En anden bruger af det sociale medie havde også lagt en video op med teksten "Er der andre der også kan høre sirener", og en enkelt mente at en militærøvelse - som sluttede fredag - nok kunne være årsagen til de mange udrykninger og den hylende alarm på Kronborg: "Der har været varslet landsdækkende militærøvelser i disse dage, men om det er det......"

Den sirene som der kunne høres er velkendt og går kun i gang ved udløsning af brandalarmen på Kronborg Slot - hvad årsagen så var til at den gik i gang natten til søndag - den kendes ikke, men der var hverken invasion, missiler eller svenskere på vej over sundet.

#