Landsret stadfæster dom om hashsmugling til millioner


En kinesisk kvinde i pensionsalderen og to lidt yngre mænd skal have længerevarende fængselsstraffe, blandt andet fordi de har smuglet hash til i alt 108 millioner kroner.

Det har Østre Landsret bestemt torsdag. Dermed stadfæstede landsretten en afgørelse fra Københavns Byret.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det betyder, at den 67-årige kinesiske kvinde skal forberede sig på seks år i fængsel. En mand på 50 år fik ni års fængsel, og en 43-årig mand tre år og seks måneder bag tremmer.

Sagen blev kendt som Operation Moneymaker, da de i alt fire gerningsmænd blev anholdt i 2014, fordi de har deltaget i at smugle og handle hash mellem Danmark og Holland for et trecifret millionbeløb.

Både den 50-årig og den 43-årige mand er kendt skyldige i at indsamle betalinger for den indsmuglede hash og levere pengene til en bagmand.

Ifølge landsrettens dom har den 50-årige været involveret at håndtere et beløb på i alt 99 millioner kroner i perioden marts 2013 til maj 2014, hvor de involverede blev anholdt. Den 43-årige har efter sigende indsamlet i alt 9,4 millioner kroner.

Den kinesiske kvindes opgave var at køre pengene til Holland, hvor hun også stillede en ejendom til rådighed for bagmanden, som brugte den til at opbevare hash. Hun blev dømt for groft hæleri og fik maksimumstraffen for den forbrydelse.

En del af hashen blev efter politiets opfattelse leveret til hashhandlerne på Christiania, og det er formentlig også her en stor del af de 108 millioner kroner stammer fra.

Den fjerde gerningsmand, er en hollænder. Han blev idømt 10 års fængsel i byretten og valgte at modtage straffen.

Dommene falder, selv om samtlige tiltalte nægtede sig skyldige fra starten.

/ritzau/