Efter massiv regn: Trafikkaos i København


Her tv-optagelser fra Helsingørmotorvejen ved Tuborg afkørslen og viadukten ved Hans Knudsens Plads


Der falder massiv regn i København – flere viadukter helt spærret af. Flere personer måtte reddes ud af beredskabet.

Helt voldsomme regnmængder generer trafik og trafikanter i København. Flere veje har måtte spærres, for at bilerne ikke sidder fast i den megen nedfaldne vand.

Det skriver Newsbreak.dk

– Der er ikke kommet nogle uheld ind, men vi har enkelte steder, hvor biler er blevet fanget af vandet. På Lersø Parkallé kæmper vi lige nu med at få nogen fri, siger vagtchef Carsten Reenberg til Newsbreak.dk. Han sidder med det forkromede overblik over politiets indsatser.

Fire steder i Københavns politikreds er der lige nu så store problemer med vandmasserne, at fire veje er blevet spærret af for trafik. Det drejer sig om motorvejen mod Lyngby Hans Knudsens Plads, Lersø Parkallé, Tuborgvej ved Ryvangs Allé og Dalgas Bulevard ved Lindevang Station.

Alle steder er ved såkaldte viadukter, hvor vandet har svært ved at løbe væk fra igen.

Hele miseren skyldes ifølge Danmarks Meteorologiske Institut et kraftigt regnvejr og skybrud, der har været varslet nærmest uafbrudt siden onsdag ved middagstid. Og der kan komme mere vand i København – og flere andre steder i landet. Skybrudsvarslet fra DMI gælder nemlig helt ind til klokken 19.

– Ja, det fortsætter i dag, sagde Dan Nilsvall, vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut, tidligere til Newsbreak.

Varslet gælder fra klokken 11 og gælder for:

Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Østjylland, Haderslev, Sønderborg og Aabenraa.