Politiets nye kameraer afslører tusindvis af kriminelle

Da tysk politi for nylig standsede en bil, fandt betjentene forskellige ting, der kunne ligne tyvekoster fra Danmark.

Bilens fører nægtede, at han havde begået indbrud her i landet - han havde slet ikke været her. Men her kom politiets nyeste teknologi til hjælp, da et kamera, der kan aflæse nummerplader, afslørede, at manden rent faktisk havde været i Danmark.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Siden politiet i sidste måned tog de særlige kameraer i brug, har de afsløret flere end 114.000 biler, der af den ene eller anden grund har været interessante for politiet.

Det oplyser Rigspolitiet onsdag i en pressemeddelelse.

Af de 114.000 var de 47.458 nummerplader interessante, fordi de var efterlyst som tabt eller stjålet. 28.037 bilister blev afsløret bag rattet, selv om de var frakendt førerretten, og 23.526 kørte rundt uden forsikring.

Foreløbig er der sat 107 stationære kameraer op 24 steder i landet. Desuden kører fem patruljevogne rundt med kameraer i politikredsene København, Nordsjælland og Københavns Vestegn.

Fra den 17. maj frem til og med 9. juni er der i alt blev aflæst mindst 8,1 million nummerplader af de stationære kameraer. Der gemmes ikke oplysninger om antallet af aflæste nummerplader for de mobile kameraer.

- Tallene bestyrker os i, at der er tale om et effektivt værktøj, udtaler politidirektør Svend Larsen i pressemeddelelsen.

- Vi kan se, at der kører rigtigt mange biler rundt derude, som enten er interessante for os i forbindelse med en efterforskning, eller som af færdselsmæssige årsager ikke burde køre rundt på vejene.

Det er ikke ud fra tallene muligt at sige, hvor mange konkrete sager de automatiske nummerpladelæsere indtil nu har bidraget til.

Nogle gange griber politiet nemlig ikke ind over for den bil, der er hit på, med det samme, fordi patruljen har andre og mere hastende opgaver.

Men tyveknægten, der blev stoppet i Tyskland, blev altså afsløret. Han vil nu blive ført tilbage til Danmark, hvor sagen efterforskes yderligere.

/ritzau/