Meldepligten er blevet brudt langt over tusind gange i år


1573 gange. Så mange anmeldelser modtog Nordsjællands Politi om brud på opholds- og meldepligten af udlændinge i de første fire måneder af 2016.

Det viser et svar til Folketinget fra udlændingeminister Inger Støjberg (V) i samarbejde med Justitsministeriet.

Like localeyes.dk på Facebook

Anmeldelser vedrører 24 personer, der på den ene eller anden måde har pligt til at melde til de relevante myndigheder, hvor de befinder sig.

Lidt hurtig hovedregning fortæller, at de 24 personer i gennemsnit står for omkring 66 anmeldelser hver fra 1. januar til 30. april 2016.

Ifølge politikredsen var tallet også højt i 2015, hvor man modtog 4358 anmeldelser vedrørende 29 personer.

Udviste på kriminel meldepligt er udlændinge, som har begået kriminalitet og enten ikke kan udsendes, fordi de nægter, eller fordi de har en igangværende sag.

Mennesker på tålt ophold kan ikke udsendes af Danmark trods en udvisningsdom, fordi de eksempelvis risikerer dødsstraf eller tortur i hjemlandet.

Når antallet af anmeldelser kan nå så højt op, så skyldes det, at de fleste personer på tålt ophold i Danmark skal melde sig daglig i Center Sandholm, som er indenfor politikredsen i Nordsjælland.

Nordsjællands Politi oplyser desuden, at kredsen i sin manuelle opgørelser dog ikke skelner mellem sager, hvor opholds- og meldepligt er pålagt personer, der er på tålt ophold, og sager, hvor opholds- og meldepligten er pålagt andre, hedder det.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) ventes onsdag at lande en aftale, der strammer vilkårene for personer, der lever på tålt ophold i Danmark. Det skal være så utåleligt som muligt, har ministeren udtalt.

Den udtalelse var ledsaget med en garanti, hvor ministeren sagde følgende:

– Hvis man er på tålt ophold i Danmark, skal man leve et utåleligt liv, og det kan jeg garantere for, at han kommer til, sagde Inger Støjberg med henvisning til Said Mansour, der i sidste uge fik frataget sit danske pas i Højesteret.

ritzau/