Medie: Black Army ændrer magtbalancen i den kriminelle underverden


Black Armys rygmærker med to krydsede AK-47-rifler blev første gang set i 2013, og siden er de vokset sig så stærke, at det forrykker magtbalancen i den kriminelle verden.

Det skriver TV 2.

Det første klubhus åbnede Black Army i Odense, og de har sidenhen åbnet klubhuse i Herning og Næstved og er også tilstede i Aarhus, beretter TV 2.

I den seneste tid har Black Army skiftet udtryk, og deres medlemmer optræder ofte mere uniformerede end tidligere, og det er for at manifestere sig som en magtfaktor, lyder det fra chef hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), Michael Kjeldgaard til TV 2.

LÆS OGSÅ: Bandemedlemmer og rockere marcherer i det centrale Odense
LÆS OGSÅ: Ny rygmærke-klub på vej til Svendborg
I slutningen af marts 2016 indgik Black Army en alliance med rockergruppen United Tribuns Forever, som er en international gruppe fra Tyskland og forholdsvis ny i dansk sammenhæng.

– Ved at gå sammen med brands fra udlandet opnår de en betydelig tyngde, der skubber magtbalancen i den kriminelle underverden.

– Den ekspansionsstrategi Black Army lægger for dagen er anderledes end de mere traditionelle bander i Danmark. På et tidspunkt når de andre grupper en smertegrænse, og det er vores store bekymring, siger Michael Kjeldgaard fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC til TV 2

LÆS OGSÅ: Efter begravelse: Black Army lavede kortege-kørsel gennem Odense
Således frygter politiet frygter, at rockergrupper som Hells Angels og Bandidos kan miste tålmodigheden, og at det kan eskalere til åben konflikt, skriver TV 2.