Tre mænd får 24 års fængsel for forsøg på narkosmugling


Politiet har lagt et kompliceret puslespil i en sag om indsmugling af kilovis af amfetamin fra Spanien til Danmark.

Og nu er i hvert fald en del af brikkerne faldet på plads.

Like localeyes.dk på Facebook

Således har Retten i Herning fredag formiddag idømt tre mænd henholdsvis syv, otte og ni års fængsel for et forsøg på at smugle godt 14 kilo amfetamin til den midtjyske by.

Det oplyser specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Lise Hebsgaard.

Forsendelsen med amfetamin blev forsøgt sendt fra Spanien i foråret sidste år. Men pakken blev afsløret af spansk politi 26. marts 2015, inden den nåede ud af landet.

Derefter blev den sendt videre til modtageradressen – et lager i Herning – uden det oprindelige indhold.

Overvågning af det pågældende lager og såkaldt telehistorik har været en stor og vigtig del af politiets efterforskning af sagen.

Retten har fundet, at de 14 kilo amfetamin skulle indføres “med henblik på overdragelse til et større antal personer eller mod et betydeligt vederlag”, sådan som det lød i tiltalen.

En 41-årig mand er idømt syv års fængsel, mens hans kammerat, en 49-årig mand er idømt otte års fængsel.

Den tredje, der er involveret i sagen, er en 27-årig mand, som har fået en dom på ni års fængsel.

Det var den 27-årige, der stod for kontakten til den udenlandske leverandør. Hans far afsoner i øvrigt en langvarig dom for narkokriminalitet, oplyser retten.

Den 27-årige og den 49-årige har anket deres dommet med det sammen, mens den 41-årige har bedt om betænkningstid, inden han beslutter, om han vil modtage sin dom.

Specialanklager Lise Hebsgaard er tilfreds med udfaldet.

– Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at der er sket domfældelse i forsøget på at smugle amfetamin. Og jeg er tilfreds med de domme, der er udmålt, siger hun.

Foruden det mislykkede forsøg på at smugle amfetamin til Danmark var de tre mænd tiltalt for at have iværksat en anden indsmugling.

Dette projekt betød ifølge anklagemyndigheden, at de tre mænd modtog 14 kilo amfetamin fra Spanien i februar 2015.

Retten fandt det imidlertid ikke bevist, at denne pakke indeholdt det forbudte stof.

– Retten har vurderet, at de to forsendelser har sammenhæng, men har ikke fundet det fuldt tilstrækkeligt bevist, at forsendelsen indeholdt amfetamin og ikke blot var en prøveforsendelse, inden man sendte de 14 kilo, siger Lise Hebsgaard.

De dømte er varetægtsfængslet efter dommen.

/ritzau/