Alarm om drukneulykke: Efterladt dykkerbøje udløste stor udrykning

TISVILDE: En mandlig UV-dykker blev under en dykkertur udfor Tisvilde pludselig dårlig, og skyndte sig i land. Her glemte han alt om sin dykkerbøje og ikke mindst noget udstyr på stranden.

Dette udløste kl. 22.45 en alarm til 1-1-2 om en savnet dykker, da der på stedet var fundet bøje samt andet grej – men ingen dykker. Hændelsen skete ved Redningsnummer K217, Strandvejen i Tisvilde.

Gribskov Beredskab rykkede ud med redningsbåden Rescue Gilleleje og Forsvarets SAR-Helikopter kom også ud til stedet, hvor flere politipatruljer, akutlæge og ambulance også var ankommet.

Det store opbud af redningsfolk og udstyr blev angiveligt bemærket af dykkeren i et sommerhus ca. 500 m fra stranden – og her kom han i tanke om det efterladte udstyr, og skyndte sig derfor afsted til stranden, her meldte han sig som ejer af det efterladte udstyr, og var desuden forsat ikke helt på toppen.

Han blev derfor undersøgt af akutlægen og paramedicinere, men der blev ikke fundet noget alvorligt og da dykkeren ikke ville med ambulancen, så returnerede alt mandskab kort efter kl. 23.20 til deres stationer.

#

#