Terrorsag fortsætter trods tilsvining af dommer


Arkivfoto


Retsformand Marianne Madsen er ikke inhabil, fordi en terrortiltalt mand har kaldt hende flere grimme ting, for eksempel “nazistluder”.

Afgørelsen har Marianne Madsen selv sammen med sine to meddommere fredag truffet i Københavns Byret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen havde ellers på vegne af sin klient, den terrortiltalte MR, forlangt, at Marianne Madsen skulle “vige sit sæde”, som det hedder, når jurister snakker.

Det var under et retsmøde i april, at MR sendte en byge af mishagsytringer i retning mod Marianne Madsen. Det skete, efter at dommeren valgte at forvise MR fra retslokalet, hvor han og tre andre mænd er tiltalt for medvirken til terror.

MR var flere gange inden da fra sin plads på anklagebænken kommet med udbrud og bemærkninger uden at have fået ordet. Til sidst fik Marianne Madsen nok og forviste ham.

Det var angiveligt, da MR sad og smilede til sin kæreste, som sad på tilhørerrækkerne, at der opstod den uro i retslokalet, som fik det hele til at koge over.

MR er siden blevet sigtet af anklagemyndigheden for fornærmelig tiltale mod offentlig ansat.

Og da offeret for hans påståede forbrydelse er den dommer, som skal lede den sag, hvor han er tiltalt for medvirken til terror, så er der ifølge MR og advokat Storm Thygesen opstået problemer med Marianne Madsens habilitet.

Men det er der ikke, siger altså Københavns Byret. Og den afgørelse kommer til at stå fast. Jesper Storm Thygesen har nemlig meddelt, at han ikke vil kære kendelsen til Østre Landsret.

/ritzau/