Sandberg får ikke erstatning for to måneders ekstra fængsel


Tidligere i dag, da Brian Sandberg ankom til Østre Landsret.


Det tidligere Bandidos- og Hells Angels medlem Brian Sandberg får alligevel ikke 103.000 kroner i erstatning, selv om han sad varetægtsfængslet to måneder længere end sin dom.

Det afgør Østre Landsret tirsdag, skriver Ekstra Bladet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

I Københavns Byret blev Sandberg ellers tilkendt den klækkelige erstatning, efter at han uberettiget sad varetægtsfængslet to måneder for længe. Han var varetægtsfængslet i to år og seks måneder, men endte med kun at få en dom på to år og fire måneder.

Varetægtsfængslingen skete i forbindelse med den såkaldte Store Rockersag fra 2012, hvor han blandt andet var tiltalt for drabsforsøg.

Brian Sandberg og hans advokat Michael Juul Eriksen ville have staten til at modregne de to sidste måneder bag tremmer, da han uafhængigt af rockersagen har en dom på to måneder for besiddelse af kokain, skriver Ekstra Bladet.

Københavns Byret gav Sandberg medhold i den sag, men den konklusion har Østre Landsret nu ændret.

Oprindeligt skulle sagen have været afgjort i oktober 2015, men da flere domsmænd udeblev uden forklaring, blev sagen udskudt.

Sagens hovedperson, Brian Sandberg finder afgørelsen helt utrolig. Han kalder afgørelsen en omgang politisk spil og dommerne for inkompetente i et opslag på Facebook kort efter domsafsigelsen. Det kan du se i bunden af artiklen.

Brian Sandberg vil forsøge at få tilladelse til at få sagen forelagt Højesteret.

/ritzau/