Vidne: Terrortiltalt indkrævede pizzagæld med sabel


Arkivfoto


En stor gæld hos en flittig pizzakunde blev til sidst for meget for en 24-årig formodet syrienkriger og pizzeriaejer, der er under anklage ved Retten i Glostrup.

Det siger en ældre stamkunde hos den tiltaltes pizzeria i Ishøj, da han torsdag er indkaldt for at vidne mod den 24-årige.

Like localeyes.dk på Facebook

Den tiltalte er hovedpersonen i den første danske retssag mod en formodet syrienkriger. På den første dag i sagen er det dog en række andre forhold, der er på programmet.

Blandt andet at den tiltalte skal have truet sig til et mastercard hos den ældre stamkunde ved navn Poul.

– Jeg lærte ham at kende gennem pizzeriaet, hvor han bragte mad ud til mig. Jeg endte med at få en gæld på 19.000 kroner, siger vidnet.

– Han var meget flink i starten, men en dag ville han have mit mastercard for at hæve nogle penge. Og jeg blev nødt til at give ham kortet, for jeg var bange for ham.

Der blev blandt andet fremsat trusler om en sabel, der lå i tiltaltes bil.

– Han sagde, at han ville skære i mig, hvis jeg ikke gav ham nogle penge, siger vidnet.

I en video, der torsdag blev vist i retten, optræder Poul og den tiltalte begge, mens de diskuterer vidnets gældssituation i en bil.

Her truer den terrortiltalte både Poul, hans kat og hans ekskone, Berit.

– For fanden Poul, jeg har lyst til at skære dig i småstykker og lægge dig i en fryser på grund af min vrede. Jeg har lyst til at skære i din kat og i Berit, lyder det her fra tiltalte.

Det er imidlertid uklart, hvordan truslen skal forstås.

Den ældre mand griner selv efter situationen, og i tiden efter episoden fortsætter han blandt andet med at kontakte den tiltalte for at få fat i cigaretter.

Den 24-årige formodede syrienkriger er først og fremmest tiltalt for at lade sig hverve af den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Det forhold vil dog ikke blive behandlet på den første dag i retssagen, hvor i alt fire forhold behandles. De drejer sig blandt andet om tvang, vold og brandstiftelse.

Den tiltalte nægter sig skyldig i samtlige anklager i sagen.

/ritzau/