Danmark er det sjette bedste pensionsland i Europa


Dette er sponsoreret indhold


Danmark plejer at kunne bryste sig af at være blandt de lykkeligste nationer i verden. Det er en ’konkurrence’, som vi ofte vinder, og det giver da også et fint indtryk af de gode forhold, som danskerne i årevis har levet med.

Men fornylig udkom en rapport fra Blacktower Financial Management Group, der har set på, hvilke lande i Europa, der er de bedste for pensionister. Rapportens konklusion var langt fra, hvad et rigt og stolt land som Danmark kunne ønske sig.

Det konkluderes nemlig, at Danmark kun er det sjette bedste land i Europa at blive gammel i. Resultatet er fremkommet ved at sammenligne en række europæiske lande på forskellige områder, der alle har betydning for den generelle livskvalitet.

Pensionistlivet er godt og trygt
Til trods for den lidt skuffende 6. plads er danmark naturligvis ikke et skidt land at blive gammel i. De fleste pensionister nyder livet og de tilbud om samfundet giver dem. Og skal tilværelsen forsødes en smule, så er der oftest også plads til det i budgettet.

Livet for pensionister er trygt i danmark, og der er rigelig med tid i hverdagen til at hygge sig med sine hobbyer. Er man til gambling, kan man jo i bedste fald bruge sin hoppy til at gøre hverdag en lille smule bedre, hvis man har heldet med sig. Det handler dog ikke kun om held, men også om Online casino bonusser og hvordan de kan hjælpe dig til endnu et lyspunkt i hverdagen.

Men det må dog føles som lidt en våd klud i hovedet på de generationer, som i årtier har opbygget vores velfærdssamfund og betalt en stor del af deres indkomst i skat, at forholdene for pensionisterne ifølge Blacktower er bedre i blandt andet Spanien og Slovenien end i Danmark.

Det er dyrt at være dansker
Det er især de høje leveomkostninger, der ifølge rapporten er blandt grundene til, at Danmark ikke ender højere i den samlede stilling trods høje karakter på mange af de målte parametre. Af de ti bedste placerede lande er Danmark det land, der har de klart højeste leveomkostninger.

Holland, der indtager andenpladsen over lande med de højeste leveomkostninger i den samlede top ti, slutter på en score på indeks 78,64. Det er langt lavere end Danmark, der lander på indeks 91,67. Begge lande er dog langt fra Schweiz og til dels Norge, der begge er på over indeks 100.

Det er altså tydeligt, at danmark er blandt de allerdyreste lande at leve i, hvilket selvsagt smitter af på livskvaliteten for ikke bare pensionister, men for de fleste mennesker i alle aldre.

Vi kunne godt leve lidt længere
Hvor det er lidt uheldigt at befinde sig i toppen over lande med høje leveomkostninger, er det til gengæld godt at være i toppen af lande med høje forventede levealdre. Det er Danmark desværre ikke, men har fundet en plads i den tunge ende.

Danskerne lever i gennemsnit i knap 81 år, hvilket ikke er meget mere end lande, vi normalt nødigt sammenligner os med. Også her halter vi igen efter Schweiz. Hvor det var positivt i forbindelse med leveomkostninger, er det yderst negativt i forbindelse med forventet levealder.

Men uanset hvordan en given organisation rangerer danmark i forhold til forskellige aspekter i livet, er det jo i sidste ende de mennesker, der, som i dette tilfælde oplever pensionisttilværelse på egen krop på dansk grund, der hver især skal bedømme, hvordan livet som pensionist i Danmark skal rangeres. I modsætning til mange andre steder i verden er der rimelig fredeligt herhjemme, og det skal vi prise os lykkelige for.