Overvågningsbilleder af kunsttyvene fra Københavns Politi.
Da en værdifuld bronzebuste blev stjålet fra Ny Carlsberg Glyptotek i København i juli sidste år, kunne tyvene i ro og mag forlade museet med udbyttet i en køjesæk.
For tyveriet af værket, der er skabt af Auguste Rodin, blev ikke opdaget før knap to uger senere. Det skriver Politiken.
Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andreFørst da en kvindelig ansat kom tilbage fra ferie og undrede sig over, at busten var forsvundet, gik det op for museet, at det havde været udsat for et alvorligt tyveri.
12 dage efter tyveriet blev det meldt til Københavns Politi.
Som et led i opklaringsarbejdet ville politiet herefter gennemgå overvågningsbånd fra Københavns Hovedbanegård. Men på det tidspunkt var det for sent. Den slags optagelser gemmes nemlig kun i syv til ni dage, oplyste DSB.
Da Glyptoteket fortalte offentligheden om tyveriet i august sidste år, var der flere spørgsmål, som museet ikke ville besvare. Men nogle af disse svar findes i sagens bilag, som Politiken har fået aktindsigt i.
Ifølge politirapporten forklarede Glyptoteket ved anmeldelsen, at tyveriet ikke blev opdaget med det samme, fordi busten i perioder havde været væk fra samlingen.
Den var med i et projekt, hvor forskellige typer bronzelegeringer blev undersøgt, og derfor havde museets vagter ikke taget notits af den tomme sokkel.
Glyptotekets kommunikationschef, Jakob Fibiger Andreasen, kalder det “en fæl fejl” i beredskabet i en mail til Politiken.
I Slots- og Kulturstyrelsen, der fører tilsyn med Glyptoteket, er kontorchef for museerne Ole Winther blevet orienteret om de knap to uger, der gik, før tyveriet blev opdaget.
Siden har han fået en redegørelse fra Glyptoteket.
– Det var selvfølgelig ikke godt nok. Jeg tror, at alle parter er ærgerlige over, at det var så nemt, og at der gik så lang tid, før det blev opdaget. Det ændrer ikke på, at museet gør alt, hvad de kan, for at genfinde den stjålne genstand, siger Ole Winther til Politiken.
/ritzau/