Over 50 massegrave er fundet i tidligere IS-områder


Krigere fra Islamisk Stat, mens terrorgruppåen stadig besad Ramadi. Senere er der blevet fundet flere massegrave i området.


Flere end 50 massegrave er blevet fundet i områder af Irak, som tidligere har været under Islamisk Stats kontrol.

Tre af gravene er fundet under en fodboldbane, siger FN-udsending Jan Kubis.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Ifølge udsendingen er beviser for “afskyelige forbrydelser” blevet fundet, i takt med at jihadisterne har mistet territorium.

– Over 50 massegrave er blevet opdaget indtil videre i forskellige områder af Irak, siger Jan Kubis.

Irakiske styrker har sammen med den internationale koalition, som er anført af USA, generobret store arealer fra Islamisk Stat de seneste måneder.

I byen Ramadi er der blevet fundet tre grave med i alt op til 40 lig under en fodboldbane. Fundet blev gjort 19. april, fortæller Kubis.

Ramadi blev erklæret for befriet i slutningen af 2015, da irakiske styrker erobrede det lokale regeringshovedkvarter i byen, men det var først i februar, at byen var 100 procent under de irakiske styrkers kontrol.

Ifølge Jan Kubis bliver den humanitære krise i Irak værre og værre. Knap en tredjedel af landets befolkning – hvad der svarer til flere end ti millioner mennesker – har i dag akut brug for hjælp. Det er en fordobling i forhold til sidste år, siger udsendingen.

Han forudsiger, at yderligere to millioner mennesker kan blive sendt på flugt inden udgangen af 2016 på grund af bombardementerne af Islamisk Stat.

Islamisk Stat sidder fortsat på magten i storbyen Mosul, hvor den militante gruppe har haft kontrollen siden juni 2014. Også i Syrien har gruppen indtaget store områder.

/ritzau/AFP