Afregning ved Kasse 1: 60 dages fængsel 12 timer efter voldsepisode


Arkivfoto


En 30-årig esbjergenser har torsdag i Retten i Esbjerg fået en straksdom på 60 dages fængsel og 80 timers samfundstjeneste i en sag om rå værtshusvold. Dommen faldt mindre end 12 timer efter, at volden blev begået.

Det oplyser vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Manden var blevet sigtet efter straffelovens paragraf om særlig rå, brutal eller farlig vold efter et overfald på et værtshus i Esbjerg. Han er sigtet for at smadre et glas i ansigtet på en anden værtshusgæst.

Torsdag blev manden fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Esbjerg, men i stedet for at afsige kendelse om varetægtsfængsling, som det sker i de fleste grove voldssager, valgte at give manden en dom på stedet, hvilket han accepterede.

Det voldelige overfald fandt sted omkring klokken 2.15 natten til torsdag. Det gik ud over en 23-årig mand, som den 30-årige forinden havde været oppe og diskutere med.

– De to havde småprovokeret hinanden, inden den 30-årige slår et glas ind i ansigtet på den 23-årige, så glasset splintres, siger Ole Aamann.

Den 23-årige, der også er fra Esbjerg, måtte på skadestuen og behandles for skader i ansigtet. Hans øjne har ikke taget skade, lyder meldingen fra politiet.

/ritzau/