1. maj-taler kan holdes i sol over det meste af landet


Arkivfoto


Hører man til dem, der markerer arbejdernes internationale kampdag 1. maj, er der al mulig grund til at glæde sig til på søndag.

I hvert fald hvis man foretrækker sol, lune forårstemperaturer og næsten ingen vind.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Ifølge DMI bliver søndagen weekendens flotteste dag, og over hele landet kan 1. maj-taler lyttes til i tørvejr.

– Med lidt held bliver søndag rigtig fin. Vi får solskin, tørvejr og lokalt op til 15 graders varme. Og med en vind, der har lagt sig, er det en klar forbedring i forhold til noget af det vejr, vi har oplevet på det seneste, siger vagtchef Thyge Rasmussen.

Inden vi når så langt, kan der især for jyderne være grund til at væbne sig med tålmodighed.

Fredag bliver i hvert fald flere steder mod vest både våd, kold og blæsende.

– Vi har et regnvejr, der fredag nærmer sig den jyske vestkyst, og i den del af landet vil det blive fem-seks grader og op til en hård vind, så det vil føles ganske koldt.

– Det ser ud til, at regnvejret måske går i opløsning, inden det når hen over Sjælland. Her vil man i stedet have sol og tørvejr og måske op til 12 grader, forklarer Thyge Rasmussen.

Ifølge DMI-meteorologen er det mest solsikre sted at opholde sig fredag og lørdag Bornholm, hvor regnvejrsfronten under ingen omstændigheder vil nå hen.

– Lørdag ser det ud til, at fronten har tabt lidt af pusten. Som helhed bliver der temperaturer omkring 10-12 grader, men måske op til 15 grader på Bornholm.

Natten mellem lørdag og søndag kan man enkelte steder opleve nattefrost, men den kolde fornemmelse blive hurtigt afløst af majs første solstråler, der vil varme landets parker og anlæg op, før 1.-maj-talerne bliver holdt.

/ritzau/