Terrortiltalt smides ud fra retssal: I er nogle bøssekarle


MR er sammen med tre andre mænd tiltalt for medvirken til Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade i indre København i februar 2015.


– Du skal ikke være dommer i den her sag. Jeg kræver en ny dommer og to nye anklagere, ikke sådan nogle bøssekarle, siger den 31-årige MR, da han eskorteres ud fra retssalen af politifolk.

I Københavns Byret er han sammen med tre andre mænd tiltalt for medvirken til Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade i indre København, hvor vagten Dan Uzan blev dræbt.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Onsdag er det den 23-årige IA, som afgiver forklaring. MR har gentagne gange afbrudt retsmødet med kommentarer til det, der bliver forklaret, og anklagerens spørgsmål.

Det er ikke første gang, at han må overvære et retsmøde i et tilstødende lokale. Allerede ved retsmødet begyndelse advarede retsformand Marianne Madsen om, at MR ville blive smidt ud, hvis han kom med kommentarer.

– Det er ikke sikkert, jeg kan holde min kæft, svarede han.

LÆS OGSÅ: Terrortiltalt til byretsdommer: Du er en so og en nazistluder
Han har tidligere formået at kalde byretsdommeren både “so” og “nazistluder” og præsentere hende for en seksuel opfordring af en så vulgær karakter, at den ikke er egnet til gengivelse på skrift.

De fire mænd er anklaget for at have haft så tæt kontakt til el-Hussein i timerne mellem angrebene mod Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, at de ifølge anklagemyndigheden har medvirket til el-Husseins ugerninger ved synagogen.

Omar el-Hussein blev skudt og dræbt af politiet om morgenen 15. februar. Da var han i besiddelse af en dametaske. Den taske spiller en væsentlig rolle i anklagemyndighedens bevisførelse.

MR købte nemlig en tilsvarende taske 14. februar omkring klokken 17.30 i Føtex på Mimersgade i København. Men MR afviser, at han har købt tasken til Omar. Den var til en af de pushere, som han havde til at arbejde for sig, påstår han.

Ligesom flere af de andre tiltalte har MR været en del af banden Brothas, som blandt andet holdt til omkring Mjølnerparken. Siden har banden skiftet navn til Black Jackets.

Sagen begyndte i marts. Bevisførelsen i sagen er ganske omfattende, og der forventes først at falde dom i slutningen af september. Alle fire mænd nægter sig skyldige i den alvorlige anklage.

/ritzau/