50-årig fisker overlevede ikke kæntringsulykke

UDSHOLT: En 50-årig fisker fra Gilleleje afgik mandag aften ved døden på Rigshospitalet, som en følge af den tragiske kæntringsulykke søndag eftermiddag udfor Udsholt.

Den 50-årige mand døde ved 18-tiden med sin familie samlet omkring sig, det oplyser Nordsjællands Politi.

Ulykken som endte med at koste den 50-årige mand livet skete søndag kl. 15.30, hvor vidner så den 50-årige mands kutter pludselig kæntre og hurtigt synke på ca. otte meters vand. Vidnerne slog omgående alarm til 1-1-2, og en stor redningsstyrke satte straks kursen mod uheldsstedet som var ret udfor redningsnummer K242 på Fyrrestien i Udsholt.

Reddet op på blot 21 minutter
Det lykkedes på blot 21 minutter at få reddet den 50-årige mand op af vandet, han havde ifølge de foreløbige oplysninger ikke nået at få redningsvest på og blev fundet flydende i vandet med hovedet nedad af redningsmandskabet

Han blev med det samme fløjet direkte til behandling på Rigshospitalet af Forsvarets SAR-helikopter som hejste ham op af vandet og iværksatte behandling af den stærkt nedkølede mand – men trods indsatsen fra redningsmandskabet og lægerne på Rigshospitalet stod den 50-årige mands liv ikke til at redde.

Undersøgelserne i området efter forliset fastslog at den 50-årige mand havde været alene ombord på kutteren, og det er endnu ikke fastslået hvorfor og hvordan den tragiske ulykke skete.

Haverikommision går ind i sagen
Sagen overgår nu automatisk til DMAIB – Den Maritime Havarikommision – og der bliver igangsat en tilbundsgående undersøgelse af den tragiske ulykke, som også indebærer hævning af den forliste kutter. Hvornår resultatet af undersøgelsen kan forventes offentliggjort er pt. ukendt.