Flere end 30 luksusbiler beslaglagt i omfattende politiaktion


Otte personer er anholdt og sigtet i en koordineret politiaktion efter længere tids efterforskning og samarbejde mellem politi og Skattestyrelsen. Aktionen er stadig i gang, og beslaglæggelserne fortsætter dagen igennem.

I et tæt samarbejde med Skattestyrelsen har Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi i dag slået til i en omfattende politiaktion på tværs af alle sjællandske politikredse. Flere end 30 biler er indtil videre beslaglagt, og otte personer er anholdt.

Bilerne er dyre luksusbiler, der skønnes at være stjålet og herefter identitetsændret – også kaldet klonet – og er genregistreret, så de dermed har kunnet køre rundt som nye og på papiret lovlige biler.

De anholdte, seks mænd i alderen 23 til 43 år, har gennem længere tid været genstand for efterforskning, hvor det er afdækket, hvor og hvordan bilerne er blevet klonet. Det har ført til dagens aktion, hvor der her til formiddag er blevet ransaget flere end 20 forskellige steder fordelt over store dele af Sjælland. I den forbindelse er der bl.a. fundet professionelt kloningsudstyr.

”Vi står stadig over for en del efterforskning i sagen, hvor vi blandt andet samarbejder med Skattestyrelsen for at afdække omfanget af svindlen med de klonede luksusbiler. Derfor forventer vi at beslaglægge flere biler, ligesom vi heller ikke kan udelukke flere anholdelser i den kommende tid,” siger ledende politiinspektør og leder af Særindsatsenheden i Københavns Politi, Torben Svarrer.

Alle personer er sigtet for tyveri og dokumentfalsk jf. straffelovens § 286, jf. § 276, til dels medvirken hertil efter § 23, subsidiært overtrædelse af § 290, stk. 2 samt overtrædelse af § 172, stk. 1, jf. § 171, stk. 1. Der forventes fremstilling af 6 af de otte anholdte i grundlovsforhør i morgen i Helsingør Ret, hvor der vil blive begæret lukkede døre.